Festivalconcert: Fatboy Slim op Creamfields 2014

Foto: Fatboy Slim

Big Beat legende Fatboy Slim staat komend festivalseizoen weer op diverse Europese podia. Onder andere Tomorrowland, Paaspop en Creamfields kunnen rekenen op zijn komst. We kunnen haast niet wachten om los te gaan op klassiekers als ‘Praise You’ en ‘Right Here, Right Now’, dus bij deze beginnen we alvast met de voorpret. Vandaag nemen we je graag mee terug naar Creamfields 2014, waar hij de pannen van het dak draaide.

Vier jaar geleden stond Norman Cook, zoals Fatboy Slim in het echt heet, op Creamfields Festival en speelde daar een betoverende set. Een greep uit de setlist van toen vertelt ons dat er aan diversiteit geen tekort kwam. Van ‘Kernkraft 400’ van Zombie Nation naar ‘Gecko’ van Oliver Heldens.  En van ‘Psycho Killer’ van Talking Heads tot aan ‘Born Slippy’ van Underworld. Hit na hit knalt uit de speakers van de onvermoeibare alleskunner. Komende maand strijkt de hitgigant neer in Schijndel, waar hij dit spektakel op Paaspop 2018 ongetwijfeld nog eens dunnetjes over wil doen. Kijk, luister en geniet van Fatboy Slim op Creamfields 2014.

Fatboy Slim

Norman Quentin Cook, alias Fatboy Slim, is dé dj en producer die in de jaren 90 het Big Beat genre aan het grote publiek heeft geïntroduceerd. Bijna 30(!) jaar later draait hij nog altijd op festivals als Tomorrowland en Creamfields. Zijn grootste succes dateert alweer uit 1998; het is namelijk 20 jaar geleden dat You’ve Come A Long Way, Baby de internationale hitlijsten bestormde. Reden voor de 54-jarige Cook om het album in een speciale uitvoering uit te brengen. Tijdloze klassiekers als ‘The Rockafeller Skank’, ‘Gangster Tripping’ en ‘Praise You’ zullen wederom te horen zijn dit festivalseizoen. Wil je er zeker van zijn dat je Fatboy Slim niet mist? Grijp snel je kaarten voor Paaspop 2018!