Nathaniel Rateliff & The Night Sweats naar TW Classic 2018

Nathaniel Rateliff and the Night Sweats

De organisatie van TW Classic 2018 maakt een nieuwe naam bekend voor de aankomende editie. Deze zomer is ook Nathaniel Rateliff & The Night Sweats te zien op het Belgische festival.

Met begint de line-up steeds meer vorm te krijgen. Eerder aangekondigde namen die we op de festivalweide van Werchter te zien krijgen zijn Editors, The National, Kraftwerk 3-D en dEUS. Daarnaast heeft de organisatie nog meer goed nieuws. Op nog meer namen hoeven we namelijk niet lang meer te wachten.

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats

De Amerikaanse singer/songwriter Nathaniel Rateliff begon zijn carrière in de stijl van folk en americana en niet zonder succes. Na drie studio-albums en een Europese tour in het voorprogramma van Mumford & Sons besloot Universal Records echter niet met hem verder te gaan. In 2012 reisde hij samen met Ben Howard, Bear’s Den en The Staves in Volkswagen busjes door heel Amerika voor de documentaire Austin To Boston. Daarna gooit Rateliff ineens het roer om en vormt de band The Night Sweats. Rateliff weet zichzelf opnieuw uit te vinden met opzwepende soul en stomende rhythm-and-blues op het debuutalbum dat in 2015 verschijnt. Het door southern gospel geïnspireerde ‘S.O.B.’ (voluit ‘Son Of a Bitch’) wordt de leadsingle en oogst direct groot succes: in thuisland Amerika behaalt het nummer de gouden status!

TW Classic 2018

TW Classic is een eendaags festival en is voortgekomen uit Rock Werchter, het wordt dan ook op hetzelfde terrein gehouden. De ‘klassieke variant van Werchter’ heeft daarentegen maar één podium. Op het programma staan doorgaans ervaren en succesvolle artiesten, aangevuld met kleinere Belgische en Nederlandse acts. In 2018 wordt het festival gehouden op zaterdag 14 juli. De kaartverkoop is inmiddels gestart en voor een dagkaart ben je € 82,- kwijt. Kijk voor meer informatie op de website van TW Classic.