Best Kept Secret boekte met The National een headliner waarvan je op voorhand weet dat het geweldig wordt. Vorig jaar pakten ze zalen over heel Europa in, dit jaar veroveren ze de festivals, waaronder ook BKS en TW Classic. We zetten alvast vijf dingen op een rij waar je naar mag uitkijken.

1. Een setlist die ons doet dromen…

The National at Shaky Knees Festival 2018 Setlist

Nieuwe telg Sleep Well Beast werd goed onthaald en mag dus met enige trots gepresenteerd worden. Na de zalen vorig jaar zullen deze zomer ook de Europese festivalpodia bezwijken voor de ingetogenheid van het laatste album van de band. High Violet levert ook een stevig deel van de setlist, met onder andere afsluiter ‘Vanderlyle Crybaby Geeks’.

2. … en jullie blijkbaar ook

Vorig jaar vroegen we jullie naar jullie favoriete nummers van The National. Sleep Well Beast kwam als grote winnaar uit de bus, met vier nummers in de top-10, waaronder primus ‘The System Only Dreams In Total Darkness”. Negen van jullie tien favoriete nummers halen de lijst, enkel ‘England’ valt af.

3. All the wine is all for Matt

Het mag een klein wonder heten dat iemand die zoveel drinkt toch zo’n denderende show kan brengen. “All the wine is all for me”, zingt hij. Dat hadden we al door, Matt. Vorig jaar tijdens een concert in Parijs had hij voor de gelegenheid zijn wijn in een oude koffiepot geschonken, om die daarna te koelen in de diepvriezer. Gevolg: een koffiepot bevroren wijn. Ook op Best Kept Secret zal de wijn dus over het podium vloeien.

4. Matt gaat natuurlijk weer het publiek in

Het is een zekerheid bij elke show: frontman Matt Berninger duikt het publiek in. Hij kan er gewoon niet uitblijven. Als de show richting einde gaat, maakt de inmiddels stevig beschonken Berninger een wandelingetje tussen de fans. De security doet zijn stinkende best om hem te volgen met de kabel, maar wordt meestal opgeslokt in de menigte. Spectaculaire beelden verzekerd.

5. Een slot waar je haren van overeind gaan staan

Hou je klaar voor de absolute climax van de show. Geen versterkers mogen de kast in, geen microfoon meer. Met een akoestische gitaar, een tamboerijn en wat blazers zet de band ‘Vanderlyle Crybaby Geeks’ in. Zang komt er van een schreeuwende Matt Berninger en natuurlijk van het publiek. En natuurlijk zit de zanger niet verlegen om een grapje.

Best Kept Secret 2018

Best Kept Secret
Foto: Nathan Reinds

In 2018 vindt de zesde editie van Best Kept Secret plaats. Op 8,9 en 10 juni strijkt het festival neer op de Beekse Bergen. De headliners voor de aankomende editie zijn Arctic MonkeysThe National en LCD Soundsystem. Verder zien we bijvoorbeeld ook Angus & Julia Stone, Johan, Future Islands, Slowdive, CHVRCHES en Father John Misty terug. Tickets voor de vrijdag en zaterdag zijn inmiddels uitverkocht. Wacht dus niet te lang met het kopen van je weekendticket, deze zijn op dit moment nog wel beschikbaar. Ook zijn kaarten voor de zondag nog te verkrijgen.

Meer informatie over Best Kept Secret vind je op de website van het Brabantse festival. Check daarnaast ook zeer zeker onze app in de Apple Store of de Google Play Store, daarmee blijf je op de hoogte van het laatste festivalnieuws!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.