The Weeknd, Beck en Neil Young naar FEQ 2018

Afgelopen week heeft het Canadese festival FEQ (Festival d’été de Québec) haar line-up gepresenteerd. Hierop staan een aantal grote namen zoals The Weeknd, Beck, Neil Young en Lorde. 

Naast bovenstaande namen staan ook Future, Shawn Mendes, Foo Fighters, The Chainsmokers, Frank Turner en Avenged Sevenfold op het elfdaagse (!) festival. Het festival vindt dit jaar plaats in dezelfde periode als Down The Rabbit Hole, We Are Electric en de Belgische festivals Rock Werchter en Dour. Hierdoor is de kans op een optreden op een van deze festivals erg afgenomen voor de door FEQ bevestigde artiesten. Op de onderstaande poster kan je het gehele programma bekijken.

Helaas dus een hele rij met afvallers voor Europese festivals in begin juli. Gelukkig zijn er nog een aantal kanshebbers die we wellicht wel terugzien in de Benelux. Deze zijn terug te vinden in het Festileaks geruchtenoverzicht. Daarnaast kunnen deze artiesten altijd nog de oversteek naar Europa maken voor optredens op bijvoorbeeld Lowlands of Pukkelpop.

Festival d’été de Quebec 2017

Festival d’été de Quebec vindt plaats in – je raadt het al – de Canadese stad Quebec. In 2018 vindt het festival doorgang van 5 tot 15 juli. Het is een stadsfestival dat wordt gehouden over 10 verschillende muziekvenues die op loopafstand van elkaar liggen. De grootste daarvan is de ‘main stage’ van het festival: het Plaines d’Abraham biedt plek voor 102.000 man en is daarmee ook nog eens de grootste main stage van Noord-Amerika. De prijs zal je ook niet tegenvallen: voor 11 dagen festival betaal je 100 Canadese dollars, zo’n 66 euro. Zijn er dan nog minpunten? Nou ja, er gaan geen directe vluchten naar Quebec. Je vliegt waarschijnlijk op Montreal. Nee, die schitterende stad zien is eigenlijk ook geen minpunt.

Check voor meer informatie de site van het festival.