Geruchtenoverzicht: Komen deze acts nog naar Nederland en België?

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

De line-up van Pinkpop is bekend en het affiche van Rock Werchter wordt iedere vrijdag groter. Desondanks zijn er heel veel acts in Europa die nog niet in Nederland en België te zien zijn. Wij werpen een blik op de kanshebbers voor een festivalshow in de Benelux.

Tame Impala

(c) Joris Bulckens

Tame Impala is een graag geziene gast op ieder festival. Het leek er lang op dat het er in 2018 niet van zou komen. Gelukkig werden we in december verrast met een aankondiging voor een show op Mad Cool Festival. Daarmee is de band rond Rock Werchter in Europa te vinden. Helaas kunnen Pukkelpop en Lowlands op voorhand worden afgeschreven. Dan staat het vijftal op het Japanse Summer Sonic.

Childish Gambino

Foto: The Cosmopolitan of Las Vegas

Op het eerste festival van Childish Gambino moesten we lang wachten. Heel lang leek het er zelfs op dat er helemaal geen optreden zou komen. Dat duurde totdat Bilbao BBK de laatste namen van haar affiche presenteerde. Childish Gambino voegde zich bij onder andere Gorillaz. Dat is een van de bands die op zowel Rock Werchter als Bilbao BBK te zien is. Zien we ook Childish Gambino terug in België of Nederland?

Depeche Mode

Depeche Mode was er vroeg bij dit jaar. De Britse band bevestigde festival na festival. Op het tourschema staat onder meer het kleine broertje van Rock Werchter: Main Square Festival. Kat in het bakkie, zou je misschien wel denken. Niet is minder waar. Depeche Mode treedt zelden drie dagen achtereen op. Wil de band op Rock Werchter spelen dan moet dit wel. Verrast het drietal ons met een show op een ander festival?

Biffy Clyro

Biffy Clyro
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

‘Mon the Biff!’ Dat hebben festivalgangers de afgelopen jaren meermaals kunnen schreeuwen richting het Schotse drietal. Ook dit jaar is Biffy Clyro op festivals te vinden. Simon Neil en co. staan eind juni op zowel Tinderbox, als Provinssi. De vraag die dan overblijft is of de Schotten vanuit Scandinavië doortrekken naar de rest van Europa, waaronder natuurlijk Nederland en België.

Kasabian

Dat we Kasabian op een festival willen zien staat vast. De band sprak namelijk over plannen voor een unieke tournee. Inmiddels zijn shows op Mad Cool Festival, Edinburgh Summer Session en WAM. Een optreden in Nederland of België is er helaas nog niet. Gelukkig zijn er nog voldoende mogelijkheden. Edinburgh Summer Sessions valt in de periode van Lowlands en Pukkelpop en Mad Cool Festival vind vlak na Rock Werchter plaats.

Massive Attack

Het was vorig jaar een grote teleurstelling voor de bezoekers van Down The Rabbit Hole. Samen met Anderson .Paak moest Massive Attack hun show cancelen. Anderson .Paak komt dit jaar dat optreden inhalen. Of dat voor Massive Attack geldt is nog de vraag. De band heeft al andere festivalshow aangekondigd rond Down The Rabbit Hole. In België is Massive Attack alvast te zien op Les Ardentes.

Florence + the Machine

Er waren er maar weinig die rekenden op Florence + the Machine voor dit jaar. Totdat daar Melt met de aankondiging kwam. Inmiddels zijn ook Bilbao BBK en Orange Warsaw bekend gemaakt. Nu ook duidelijk is dat Florence + the Machine nog dit jaar met een nieuw album komt kan een optreden in Nederland en/of België niet uitblijven, toch?

Thirty Seconds To Mars

Photo by Moses Namkung

This is war! Tenminste, als het drietal onder leiding van Jared Leto niet naar Nederland of België komt. Thirty Seconds To Mars is al aangekondigd voor Rock Am Ring en Rock Im Park. Daarna vertrekt de band naar Amerika, waardoor onder meer Pinkpop en Rock Werchter zijn uitgesloten. Tot 13 augustus is Thirty Seconds to Mars aan de andere kant van de oceaan. Er is daardoor nog wel een kleine kans op Pukkelpop en Lowlands. Fingers crossed!

Post Malone

Post Malone gaat een lange festivalzomer tegemoet. De rapper begint in april op Coachella en is vanaf juli in Europa te vinden. Dan staat Austin Richard Post op onder meer Mad Cool Festival. De rapper lijkt de hele zomer in Europa te blijven, want in augustus staat hij op Reading + Leeds Festival. Ondanks de lange festivaltour is er nog geen datum in Nederland of België bekend. Geeft Post Malone dit jaar een vervolg aan zijn optreden op Les Ardentes 2017?

The xx

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

The xx veroverde dit jaar de harten van menig festivalganger met optredens op Lowlands en Pukkelpop. Ook dit jaar kun je weer maximaal genieten bij het drietal. Tenminste, als je naar een festival buiten de Benelux gaat. Bilbao BBK, Parklife en All Points East onthulden de komst van The xx namelijk al. Het is nu wachten op een optreden dichter bij huis.

Imagine Dragons

Imagine Dragons mag in de gaten worden gehouden voor Lowlands en Pukkelpop. De band uit Las Vegas werd namelijk al bevestigd voor het Oostenrijkse FM4 Frequency. Dat festival vindt in de zelfde week plaats als de festivals in de Benelux. Wellicht wordt er meer duidelijk wanneer een van de festivals met nieuwe namen komt.

Lorde

Lorde zorgde afgelopen jaar voor een spetterend optreden op Rock Werchter afgelopen jaar. Ook dit jaar staat de Nieuw-Zeelandse superster op meerdere festivals. All Points East, Parklife en NOS Primavera Sound, de zangeres zit niet stil. Een festivalshow in Nederland of België is nog niet aangekondigd. Worden de Nederlandse festivals voor de tweede maal over geslagen?