Na de verschillende aankondigingen voor Europese festivals is er nu eindelijk nieuw materiaal van Snow Patrol. De band rondom de charismatische frontman Gary Lightbody maakt een einde aan de lange sabbatical met de release van ‘Don’t Give In’.

Het nieuwe nummer is de eerste single van het nieuwe album Wildness, dat op 25 mei 2018 in de schappen ligt. Wildness is de opvolger van het in 2011 verschenen Fallen Empires en betekend de terugkeer van een graag geziene festivalband. Snow Patrol speelt komend jaar op Rock Am Ring, Rock Werchter, Pinkpop en Mad Cool. Tijdens deze shows zal de nadruk ongetwijfeld liggen op de terugkeer van de band en de release van het nieuwe album.

Check de nieuwe single ‘Don’t Give In’ hier:

Snow Patrol

Snow Patrol wordt in 1993 opgericht door frontman Gary Lightbody. De grote doorbraak komt echter pas 10 jaar later met het album Final Straw. Hits als ‘Chasing Cars’, ‘Shut Your Eyes’ en ‘Just Say Yes’ zullen snel volgen. De zesde en voorlopig laatste langspeler van het vijftal, Fallen Empires, dateert alweer uit 2011. Een jaar later is de band voor het laatst live te zien in Nederland en België. Tijdens deze tour staan onder andere Rock Werchter en Rockin’ Park op het programma. Het nieuwe album Wildness komt uit op 25 mei 2018.