Na de verschillende aankondigingen voor Europese festivals is er nu eindelijk nieuw materiaal van Snow Patrol. De band rondom de charismatische frontman Gary Lightbody maakt een einde aan de lange sabbatical met de release van ‘Don’t Give In’.

Het nieuwe nummer is de eerste single van het nieuwe album Wildness, dat op 25 mei 2018 in de schappen ligt. Wildness is de opvolger van het in 2011 verschenen Fallen Empires en betekend de terugkeer van een graag geziene festivalband. Snow Patrol speelt komend jaar op Rock Am Ring, Rock Werchter, Pinkpop en Mad Cool. Tijdens deze shows zal de nadruk ongetwijfeld liggen op de terugkeer van de band en de release van het nieuwe album.

Check de nieuwe single ‘Don’t Give In’ hier:

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Snow Patrol

Snow Patrol wordt in 1993 opgericht door frontman Gary Lightbody. De grote doorbraak komt echter pas 10 jaar later met het album Final Straw. Hits als ‘Chasing Cars’, ‘Shut Your Eyes’ en ‘Just Say Yes’ zullen snel volgen. De zesde en voorlopig laatste langspeler van het vijftal, Fallen Empires, dateert alweer uit 2011. Een jaar later is de band voor het laatst live te zien in Nederland en België. Tijdens deze tour staan onder andere Rock Werchter en Rockin’ Park op het programma. Het nieuwe album Wildness komt uit op 25 mei 2018.

DELEN
Sam
Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot aan Underworld. Werkzaam in de zorg en in opleiding tot verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Jera On Air.