Appelsap 2018 onthult De Jeugd van Tegenwoordig en meer

De Jeugd van Tegenwoordig
Foto: Don Crusio/Festileaks

Hét hiphop festival van Amsterdam presenteert de eerste namen. Onder meer SMIB, Jacin Trill en De Jeugd van Tegenwoordig staan deze zomer op Appelsap.

Bij deze drie namen blijft het niet. Het Amsterdamse festival komt met een lading namen waar je ‘u’ tegen zegt. Ook Famous Dex, Wiley Madlib (DJ) en Poke staan 11 augustus in het Flevopark. Het volledige affiche van Appelsap 2018 vind je hieronder:

De Jeugd van Tegenwoordig

De Jeugd van Tegenwoordig Formule
De Jeugd van Tegenwoordig, @Kamiel Scholten Fotography

De Jeugd Van Tegenwoordig had in 2015 iets te vieren: ze bestonden toen 10 jaar. Dat werd groots gevierd met een tour langs zalen en festivals, en een nieuw album. In 2016 kwamen ze met Watskeburt?! – De Musical: een musical waar zij zelf niet letterlijk in meespelen, maar wel aan mee hebben gewerkt. In 2017 waren ze de Ambassadeurs van de Vrijheid. Hiervoor hebben ze opgetreden op de bevrijdingsfestivals in Haarlem, Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Leeuwarden. 2018 gaat het jaar zijn dat de mannen, met het nieuwe album LUEK, weer volop op festivals te zien zijn. Naast Down the Rabbit HolePaaspopLowlands en We Are Electric is nu ook Appelsap bekend gemaakt.

Appelsap 2018

Appelsap 2018 vindt plaats op 11 augustus in het Flevopark in Amsterdam. Op eerdere edities van het festival stonden onder meer Mobb Deep, FS Green en Lil Wayne. Dit jaar sieren onder meer De Jeugd van Tegenwoordig en Jacin Trill de top van het Amsterdamse affiche. Kaarten voor het festival zijn al te koop. Voor €42,50 ben je er komende editie al bij.