Artist Quiz: Hoe goed ken jij Nick Cave?

Nick Cave & The Bad Seeds

Na een indrukwekkende tour door de grootste zalen van Europa, trekt Nick Cave deze zomer met zijn Bad Seeds naar de festivals. Op het menu staan onder andere Down The Rabbit Hole en Rock Werchter. De Australiër gaat al een tijdje mee in de muziekwereld, maar hoeveel weet jij eigenlijk over hem?

Vijf vragen over één artiest volgens een vast stramien: ‘Wie?’, ‘Wat?’, ‘Wanneer?’, ‘Welk?’ en ‘Waar?’. Vandaag staat Nick Cave centraal in de Artist Quiz. Ben jij een echte kenner of kun je nog een bijspijkerlesje gebruiken? Let’s find out!

Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave & The Bad Seeds is in 1983 opgericht rondom zanger Cave. De band heeft in totaal 15 albums uitgebracht en staat bekend als een zeer sterke live-act. De heren hebben door de jaren heen een zeer verschillend geluid ontwikkeld. Zo zijn er invloeden van post-punk, alternatieve rock en ook minimalistische muziek. Hun meest recente album, Skeleton Tree, dateert van 2016 en werd zeer goed ontvangen. Tijdens de studiosessies voor het album overleed de 15-jarige zoon van Cave. Hoewel de opnames toen bijna klaar waren, heeft die traumatische gebeurtenis veel invloed gehad op het album.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2018

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 29 juni - 1 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.