CHVRCHES, Leon Bridges en meer naar Citadel 2018

573

Het Londonse festival Citadel heeft meer namen voor de editie van 2018 bekendgemaakt. Het affiche wordt nu aangevoerd door Tame Impala en CHVRCHES. 

“London’s Brightest Festival” onthulde vanmiddag maar liefst 23 namen voor de vierde editie die 15 juli plaatsvindt. Main-act Tame Impala werd in februari al bekendgemaakt en nu zijn daar dus CHVRCHES, Leon Bridges, Goat en nog negentien anderen bij gekomen. Een overzicht van de complete lineup zie je hieronder.

Het programma van dit eendaagse feest in Gunnersbury Park, even buiten downtown London, bestaat niet enkel uit muziek maar heeft ook veel ruimte voor kunst, sport en workshops. De hele lijst met namen tot nu toe staat op de website van het festival.

CHVRCHES

CHVRCHES is een electropop-band die opgericht is in Glasgow. Omdat de band lastig te vinden zou zijn op het internet werd de ‘u’ in churches veranderd naar een ‘v’. Het eerste album van CHVRCHES kwam uit in 2013 waarna de band in 2014 onder andere op Best Kept Secret te vinden was. In 2015 stonden de Schotten voorafgaand aan het nieuwe album op Pukkelpop. Door technische problemen werd dit optreden echter afgebroken. In 2016 brachten ze hun tweede album uit. Dat jaar waren ze ook te zien op onder meer Lowlands en Pukkelpop.

Citadel Festival 2018

Primavera
Foto: Eric Pamies

Citadel Festival is een festival dat slechts één dag telt, dit jaar is dat zondag 15 juli. Het Londense festival kent in 2018 haar vierde editie. Met Tame Impala heeft het opnieuw een headliner van formaat gestrikt. Afgelopen jaren kon je onder meer Foals, Ben Howard en Bombay Bicycle Club bewonderen op Citadel Festival. Wil je er dit jaar bij zijn, dan kan dat vanaf £49.50. De kaartverkoop is inmiddels al even bezig, maar er zijn nog kaartjes beschikbaar via de officiële festivalwebsite!

Op festivals voel ik me goed want muziek zit me in het bloed. Liefhebber van van alles en nog wat. O.a. Guns N'Roses, Fleetwood Mac, Passenger, Rammstein, Stanley Clarke, My Baby, Stevie Wonder etc.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.