Jett Rebel vervangt Dotan op Dauwpop 2018

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Slecht nieuws voor de fans van singer-songwriter Dotan. De artiest zal helaas niet te zien zijn op de komende editie van Dauwpop. De organisatie meteen zijn vervanger bekend en dat is niemand minder dan Jett Rebel.

In een verklaring laat Dotan weten dat hij de enorm moeilijke beslissing heeft moeten maken om de shows van de komende maanden te annuleren. Het werken aan nieuwe muziek duurt langer dan verwacht en hij wil terugkomen met iets waar hij compleet trots op is.

Dauwpop is niet de eerste afzegging voor Dotan. Ook op de afgelopen editie van Paaspop werd hij vervangen door Jett Rebel. Daarnaast gaat het optreden van Dotan op Rock Werchter niet door. Het is nog niet bekend wie hem daar zal vervangen.

Op Dauwpop zijn naast Jett Rebel ook onder andere Kensington, Triggerfinger en The Hives te zien.

Jett Rebel

Jett Rebel is een van de meest kleurrijke personen in de Nederlandse muziekwereld. Na een jaar met diverse tournees in het buitenland is hij terug met een nieuwe single en de bijbehorende, vermakelijke video ‘Amy’. In 2014 bracht hij zijn eerste EP uit en daarna is zijn carrière als een speer gegaan. Zo bracht hij tussen 2016 en 2017 maar liefst drie albums uit, kreeg hij zijn eigen museum in Groningen en gaf hij zijn grootste show tot nu toe in Ahoy. Tijdens die show speelde Jett Rebel een drie en een half uur durende show waarin al zijn albums aan bod kwamen. Ook op festivals is de geboren Hagenees een graag geziene gast. Zo was hij in 2016 de surprise act van Lowlands met een verrassingsoptreden in de India.

Dauwpop 2018

Foto: Kamiel Scholten op Dauwpop 2017

Dauwpop vindt normaal gesproken plaats op Hemelvaartsdag. In 2018 wordt daar echter een uitzondering op gemaakt: het festival valt dan namelijk op zaterdag 26 mei. Met vijf goed gevulde podia is het festival elk jaar weer een groot succes. Dit jaar zijn onder andere KensingtonThe HivesTriggerfinger en Dotan te bewonderen. Tickets zijn al geruime tijd in de verkoop en gaan over de toonbank voor € 52,-.

Voor een goede impressie van het festival kun je het festivalrapport van afgelopen jaar bekijken. Wil je meer formatie over het festival? Kijk dan op de officiële festivalwebsite.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2024

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 31 mei - 1 juni 2024
Tickets Kopen