Opwarmen voor Down The Rabbit Hole: de eerste festivalshow van Franz Ferdinand

Franz

Franz Ferdinand is een niet te missen naam in festivalland. Vorig weekend gaven zij hun allereerste festivalshow van het seizoen. Met nog onder meer Down The Rabbit Hole op het programma blikken wij alvast vooruit. Benieuwd wat je kunt verwachten en niet bang voor spoilers? Lees dan vooral verder.

Afgelopen weekend stond de Schotse rockformatie op de planken in het Fundidora Park in Monterrey, Mexico. Tecate Pa’l Norte werd getrakteerd op een heerlijke show. Zo zag de eerste festivalshow van Franz Ferdinand eruit!

1. Een setlist die iedereen gelukkig maakt…

Franz Ferdinand Setlist Pa'l Norte Music Fest 2018 2018, Always Ascending

Aan diversiteit geen gebrek. De 13 tracks die kop de setlist staan vormen een mooie dwarsdoorsnede van het oeuvre van Franz Ferdinand. Elk studioalbum is met tenminste één track vertegenwoordigd. De nadruk ligt echter op oude successen én nieuw werk: We worden verwend met vier maal een track van debuutplaat Franz Ferdinand eveneens vier stuks van het gloednieuwe Always Ascending.

2. … met een flinke portie nieuw werk


De openingstrack van de show is tevens de titelsong van dat meest recente meesterwerk. Later volgen nog ‘Glimpse of Love’, ‘Finally’ en ‘Feel The Love Go’ op verschillende plekken in de show, waarmee Always Ascending eigenlijk de rode draad vormt. Het publiek in Mexico heeft er flink zin in en kan de tekst al aardig meeblèren. Ben jij al warmgedraaid voor DTRH?

3. De theatrale kwaliteiten van Alex Kapranos


Van slungelige antiheld tot natuurlijke casanova en van hopeloze romanticus tot rouwe rocker. Frontman Alex Kapranos kan het zomaar allemaal zijn. Met zijn geblondeerde coupe is hij misschien ook nog eens ijdeltuit, maar hij voelt zich in elk geval thuis op het podium. Zoals altijd heeft hij een open uitstraling en schroomt hij niet om zijn fans te bedanken voor hun energie.

4. Losgaan op dé festivalklassieker


Het gitaarrifje alleen al doet harten van festivalliefhebbers sneller kloppen. ‘Take Me Out’ is toch wel de onomstreden superhit van de Franz Ferdinand. De indie-knaller zorgt al jaren voor een springende mensenmassa en dat zal voorlopig nog wel zo blijven.

Franz Ferdinand

Franz

Franz Ferdinand is een graag geziene gast in het festivalcircuit en draait dan ook al heel wat jaren mee op de allergrootste festivalpodia. Zo stonden ze eerder op onder meer Glastonbury (3x), Pinkpop (3x), Coachella (3x), Lowlands (4x) en Rock Werchter (4x). Deze zomer kunnen we de band naast Rock Werchter ook gaan zien op o.a. Down The Rabbit Hole en NOS Alive mét het nieuwe album Always Ascending op zak.

Down The Rabbit Hole 2018

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt de vijfde editie van Down The Rabbit Hole plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick CaveAnderson. Paak & The Free Nationals en MGMT waren de verwachtingen al hoog gespannen. De organisatie doet daar nu nog een schepje bovenop. In de voorgaande jaren stonden onder meer Damon Albarn, Moderat en Foals op het affiche. Het festival blinkt uit in de sfeer en de locatie in Beuningen, dat blijkt wel uit het festivalrapport van 2017. Voor meer informatie over het festival bezoek je de website van Down The Rabbit Hole.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2018

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 29 juni - 1 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.