Yes, het is zover! Bastille heeft zaterdagavond op Paaspop hun eerste festivalshow van 2018 gespeeld. De band zat er lekker in, het publiek ging los en het dak van de Apollo werd eraf geblazen. Wij zetten vast 5 dingen voor je op een rijtje die je op Sziget mag verwachten.

1. Een veelzijdige setlist

Bastille Setlist Paaspop 2018 2018De setlist is het beste van twee werelden met elf nummers van het eerste album Bad Blood (2014) en acht tracks van de tweede plaat Wild World (2016). De track ‘No Angels’ is een voor het Britse dagblad The Sun samengevoegde cover van ‘Angels’ (The xx) en ‘No Scrubs’ (TLC). Een bijzondere toevoeging aan deze eerste festivalshow van 2018.

2. Nieuwe tracks!(?)

Het optreden van Bastille brengt ook een nieuw nummer met zich mee. Op Twitter werd het al aangekondigd, maar ‘World Gone Mad’ haalde dan eindelijk zijn band live-debuut. Dit nummer werd geschreven voor de Netflix film BRIGHT. Ook zijn er al nieuwe tracks geschreven. Of de band in de aanloop Sziget nog een derde album uit gaat brengen is nog niet bekend.

3. Een energieke Dan Smith

Dan, dé man die alles kan. Je krijgt meteen energie als hij het podium op komt. Hij springt van de ene kant van het podium naar de andere kant. Soms raakt hij zelfs even buiten adem van al die beweging. De tienermeisjes die speciaal voor Bastille naar Paaspop kwamen (en natuurlijk helemaal vooraan stonden) konden hun geluk niet op. Want tijdens ‘Flaws’ liep Smith het publiek in. Hij deed een heel rondje totdat een van hun populairste tracks was afgelopen.

4. Een publiek dat losgaat op ‘Good Grief’

De verslaggevers van Festileaks waren op Paaspop van de partij. Hier zien we Dan Smith en het publiek samen losgaan op ‘Good Grief’. Deze track doet het altijd erg goed bij het Nederlandse publiek. Hij staat op de bassdrum en de ook speakers krijgen een extra functie tijdens deze show. ‘Good Grief’ bewijst een goede track te zijn om halverwege de sfeer erin te houden.

5. “Houdoe, bedankt!”


De band heeft altijd veel interactie met het publiek. Aan het einde doet Smith zelfs zijn best om in het Brabants “Houdoe en bedankt!” te zeggen. Zullen ze dit op Sziget ook in het Hongaars proberen? Wij geven alvast een voorzetje: “Viszlát, köszönöm!”

Bastille Lyrics Quiz

Hoe goed ken jij de lyrics van Bastille? Bewijs jezelf tegenover je vrienden dat jij de aller-aller-allergrootste Bastille fan bent met deze Lyics quiz.

Bastille

Danny Korporaal – Festileaks (Paaspop 2018)

Met hun debuutalbum Bad Blood wisten de heren van Bastille meteen hoge ogen te gooien. We kunnen hits als ‘Pompeii’ en ‘Oblivion’ nog steeds zonder enige moeite meezingen. Ook het tweede album Wild World werd direct een groot succes. De band uit Londen is ook niet bang voor een festival. In 2017 waren ze te zien op onder andere Lowlands en Pukkelpop. Ook in 2018 gaat de band onvermoeid door met een headline slot op Paaspop en Sziget.

Sziget 2018

Foto: László Mudra – Rockstar Photographers

Sziget is een jaarlijks festival gehouden op een eiland in de Donau, middenin de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het 7-daagse festival wordt dit jaar van 8 augustus tot 15 augustus gehouden. Je kan er genieten van optredens van artiesten, maar ook van theater- en dansvoorstellingen, films, circus, mode en ga zo maar door. Onlangs heeft het Hongaarse festival nog de prijs voor ‘Beste Festival Line-Up 2017’ gewonnen op Eurosonic Noorderslag.

Nu de early-bird actie verlopen is betaal je €299,- voor een 7-day pass en €70,- voor een day ticket. Tickets voor het festival zijn al in de verkoop en ook de reis met de Sziget Express is al te boeken.