De Nijmeegse band Waltzburg is de winnaar van de 3FM Sziget On Stage Contest. Dit betekent dat de band een optreden op Sziget 2018 mag verzorgen. 

Waltzburg streed in de 3FM-studio met de bands Peer en FFOOSS om de felbegeerde prijs. Uiteindelijk besloot de jury, bestaande uit 3FM-dj’s Frank, Wijnand en de zanger van The Overslept, dat Waltzburg het meeste recht had op de overwinning.

Met de overwinning hebben de leden van Waltzburg een plek op het affiche van Sziget 2018 weten te verdienen. Dit betekent dat de Nijmegenaren op dezelfde line-up staan als grootheden als Arctic Monkeys, Gorillaz en Kendrick Lamar. Oftewel, een jongensdroom die uitkomt. Het winnende optreden van de band kun je bekijken op de website van 3FM.

Waltzburg

Waltzburg is een jonge band uit Nijmegen, die een frisse indie sound produceert. Vergelijkingen met bands als Vampire Weekend en Real Estate worden dan ook snel getrokken. Hoewel afgelopen maanden veel tijd in de studio heeft doorgebracht, laat het debuutalbum nog op zich wachten. Wel traden ze al op bij de popronde, stonden ze op Eurosonic Noorderslag en mogen ze nu knallen op Sziget.

Sziget 2018

Foto: Sandor Csudai

Sziget is een jaarlijks festival op een eiland in de Donau, midden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het 7-daagse festival wordt dit jaar van 8 augustus tot 15 augustus gehouden. Je kan er genieten van optredens van artiesten, maar ook van theater- en dansvoorstellingen, films, circus, mode en ga zo maar door. Onlangs heeft het Hongaarse festival nog de prijs voor ‘Beste Festival Line-Up 2017’ gewonnen op Eurosonic Noorderslag.

Tickets voor het festival zijn al in de verkoop en ook de reis met de Sziget Express is al te boeken. Nu de early-bird actie verlopen is, betaal je € 299,- voor een 7-day pass en € 70,- voor een dagticket. Op 11 april gaan de ticketprijzen opnieuw omhoog.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.