Festileaks Tipt: 7 redenen waarom we niet kunnen wachten op All Points East

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Met een zomer vol mooie festivals loop je al snel tegen een luxeprobleem aan: waar ga je heen? Festileaks helpt je graag op weg. Dit jaar strijkt All Points East voor het eerst neer in het Victoria Park in Londen. Natuurlijk doen wij daar verslag van; en we vertellen je graag waarom we daar nu al naar uitkijken.

1. Dansen met de beste beats

https://www.youtube.com/watch?v=EQDyjExLxyg

Het mag dan de eerste editie van het festival zijn, de line-up liegt er niet om. Met onder andere LCD Soundsystem, Justice, Oscar and the Wolf en Richie Hawtin heeft de gevestigde orde All Points East weten te vinden. Voeg daar namen als Hunee en The Black Madonna aan toe en dan is één ding zeker: van die grasmat in het Victoria Park blijft niet veel over.

2. Maar er valt ook genoeg te dromen

Toch vallen niet alleen de dj’s en danceacts op bij All Points East. Beeld je het volgende even in: drankje in de hand, een lekker zonnetje en muziek van Superorganism, Nick Murphy fka Chet Faker en Glass Animals. Terwijl het zonnetje langzaam ondergaat geniet je nog van The xx, Björk en Beck. Klinkt ons als muziek in de oren!

3. Het is meer dan een festival

#iwd2018 ??

A post shared by All Points East (@allpointseastuk) on


All Points East maakt meteen indruk met de opzet van het evenement. Zo heeft het festival een programma dat maar liefst tien (!) dagen duurt. De eerste drie dagen staan in het teken van All Points East – Festival, waarna er vier dagen All Points East – In The Neighbourhood volgen. Daarbij staan workshops en andere kunstvormen centraal. Zo kun je naar één van de vele pop-up bars of openluchtbioscoop. Ook wordt er gevierd dat vrouwen 100 jaar stemrecht hebben. Als afsluiter van het festival zijn er optredens van o.a. The National, The War on Drugs en Nick Cave & The Bad Seeds.

4. Een festivalervaring, maar dan gratis

Gratis, zeg je? Ja zeker! All Points East – In The Neighbourhood is namelijk gratis toegankelijk. Van 10 uur ’s morgens tot half 10 ’s avonds komen families, festivalgangers en hippe Londenaren samen om te genieten van bijvoorbeeld yoga, het kindertheater en het beste streetfood.

5. De ultieme disco-experience met Despacio


Despacio is dé act waar je vinyl gaat horen zoals je dat nog nooit hebt gedaan. Mogelijk gemaakt door de heren van 2manydjs en LCD Soundsystem-frontman James Murphy. Mensen die show zagen noemen het “a life changing experience“. Gegarandeerd een feestje en een absolute must see. Voordeel: de heren staan maar liefst drie keer achter de draaitafel tijdens All Points East.

6. De eerste festivalshow van Sampha

Foto: Ben Walker

Ook is het de eerste keer dit jaar dat we Sampha weer live kunnen bewonderen. De Briste singer-songwriter komt namelijk voor de eerste keer in actie sinds september 2017, toen hij op Lowlands stond. Vertolkt hij ook deze keer weer hits als ‘(No One Knows Me) Like The Piano’ en ‘Blood On Me’? Wij zijn erg benieuwd en kijken met een schuin oog alvast naar Down The Rabbit Hole 2018.

7. Ideaal te combineren met een citytrip

Spring has well and truly landed. #VictoriaPark ? @rocketqueenvintage

A post shared by All Points East (@allpointseastuk) on

Vergeet niet: Victoria Park is de setting voor All Points East. Dat betekent dat je in 30 minuten op King’s Cross in hartje London staat. En de stad zelf, die bereik je natuurlijk makkelijk. Per spoor (‘Kedeng Kedeng’) of via een van de 6 (!) vliegvelden die de stad bedienen. Laten we hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn.

All Points East 2018

All Points East zal dit jaar voor de eerste keer neerstrijken in het Victoria Park in Londen. Het festival vindt plaats van 25 mei tot en met 3 juni 2018. Onder de eerste namen behoren onder andere The National, The xx en The War On Drugs. Ook acts als Catfish & The Bottlemen en Frank Carter & The Rattlesnakes zijn komend voorjaar in de Engelse hoofdstad te vinden. Tickets zijn al te koop en je scoort ze hier. Festileaks doet via onze Insta Story live verslag van het festival.

All Points East Logo

All Points East 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
London, Verenigd Koninkrijk
Datum 16-25 augustus 2024
Line-up
KAYTRANADA
Justice
PinkPantheress
Tickets Kopen