Skepta cancelt Reading & Leeds 2018

Shutdown! Slecht nieuws voor de Engelse fans van Skepta. De rapper cancelt zijn komende optredens op Reading en Leeds wegens logistieke redenen.

Als goedmakertje maakt de organisatie 5 nieuwe namen bekend. Wizkid, The Bronx, AJR, Jax Jones en Famous Dex spelen in augustus in Reading en Leeds. Eerder werd bekend dat Fall Out Boy, Kings of Leon, Kendrick Lamar, Mike Shinoda en Travis Scott op de Engelse zusterfestivals spelen.

Skepta

De 35-jarige Joseph Junior Adenuga, oftewel Skepta, timmert al een lange tijd aan de weg. In 2003 startte zijn carrière, maar vooral de laatste jaren is de rapper uitgegroeid tot een wereldster. Met twee NME Awards, een Mercury Price voor beste album en hits als ‘Shutdown’ is Skepta niet meer weg te denken uit de grime. Niet voor niets dus dat festivals hem graag boeken. Afgelopen jaar stond Skepta onder meer op Lowlands en ook daar ging het dak er af.

Reading & Leeds 2018

Reading & Leeds Festival is één van ’s werelds bekendste dubbelfestivals. Het Britse festival vindt vrijwel ieder jaar plaats rond Lowlands en Pukkelpop en is dus een goed alternatief voor iemand die eens wat anders wil dan de twee populaire festivals uit de Benelux. Reading Festival mag zich tevens het oudste, grote festival ter wereld noemen. De organisatie voegde daar pas in 1999 kleine zusje Leeds Festival aan toe. Op beide festivals komen iedere dag zo’n 90.000 muziekliefhebbers genieten van de grootste bands en nieuwste talenten.

Bands zo ver krijgen dat ze twee festivals moeten bespelen in één weekend. Het lijkt een lastige klus, maar toch zet de organisatie van Reading & Leeds Festival ieder jaar weer een puik affiche neer. Headliners dit jaar zijn Fall Out Boy, Kendrick Lamar en Kings of Leon.
De ticketverkoop is inmiddels gestart. Voor drie dagen op één van de festivals ben je zo’n €250,- kwijt. Voor meer informatie over Reading & Leeds Festival 2018 kun je terecht op de officiële festival website.

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2022

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 26-28 augustus 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam