Mike Shinoda, Rex Orange County en meer naar Reading & Leeds 2018

Foto: Jen Oneill/Reading 2016

Reading & Leeds heeft het tempo erin zitten. Nog geen week geleden maakten zij maar liefst 42 namen bekend. Nu doen ze daar een schepje boven op, met de bevestiging van een kleine 20 namen.

“Your early Easter treat”, dat is hoe Reading & Leeds de bekendmaking van de nieuwe namen noemt. Naast Mike Shinoda en Reg Orange County zijn ook Maggie Roberts, Royal Republic en Big Shaq bevestigd. Eerder werden Fall Out Boy, Kings of Leon en Travis Scott  al bevestigd. De volledige poster tot nu toe check je hieronder:

Mike Shinoda

Mike Shinoda, mede-oprichter van Linkin Park, is van alle markten thuis. Zingen, rappen, gitaar of keyboard: hij kan het allemaal. De meeste tijd van zijn carrière heeft hij doorgebracht als lid van Linkin Park. Dit jaar pas, zo’n 20 jaar na de oprichting van zijn wereldberoemde band, begon hij aan zijn eerste soloproject. Eind januari bracht Shinoda zijn eerste EP ‘Post Traumatic’ uit, over de dood van Chester Bennington in juli 2017. Begin maart kondigde hij aan bezig te zijn met een nieuw solo album. Reading & Leeds is het tweede bevestigde festival voor de artiest. Op zijn site staat dat hij deze zomer ook in Japan tijdens het Super Sonic Festival op zal treden.

Reading & Leeds 2018

Reading & Leeds Festival is één van ’s werelds bekendste dubbelfestivals. Het Britse festival vindt vrijwel ieder jaar plaats rond Lowlands en Pukkelpop en is dus een goed alternatief voor iemand die eens wat anders wil dan de twee populaire festivals uit de Benelux. Reading Festival mag zich tevens het oudste, grote festival ter wereld noemen. De organisatie voegde daar pas in 1999 kleine zusje Leeds Festival aan toe. Op beide festivals komen iedere dag zo’n 90.000 muziekliefhebbers genieten van de grootste bands en nieuwste talenten.

Bands zo ver krijgen dat ze twee festivals moeten bespelen in één weekend. Het lijkt een lastige klus, maar toch zet de organisatie van Reading & Leeds Festival ieder jaar weer een puik affiche neer. Headliners dit jaar zijn Fall Out Boy, Kendrick Lamar en Kings of Leon.
De ticketverkoop is inmiddels gestart. Voor drie dagen op één van de festivals ben je zo’n € 250,- kwijt. Voor meer informatie over Reading & Leeds Festival 2018 kun je terecht op de officiële festival website.

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2022

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 26-28 augustus 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.