Het festivalseizoen is natuurlijk al een tijdje bezig, maar in juni gaan we pas echt knallen. Zowel op Facebook als op Instagram doen we komend weekend live verslag van Primavera Sound (ES), Rock Am Ring (DE), Fortarock (NL), Amsterdam Open Air (NL) en APE Presents The National (GB). 

Het festivalseizoen is nu echt áán! Komend weekend doet Festileaks verslag van maar liefst vijf verschillende festivals en jij kunt er vanaf je luie stoel gewoon bij zijn! Ieder zijn eigen smaak natuurlijk en daarom hebben we de Social Guide in het leven geroepen. Een blokkenschema als het ware, maar dan voor de live verslagen op onze social kanalen:

 

1. Primavera Sound

Primavera Sound
Photo: Eric Pamies

Het Spaanse festival vindt plaats van woensdag 30 mei t/m zaterdag 3 juni. Via onze Facebook Story kun je onze verslaggever volgen als hij de tofste plekjes van Primavera Sound in Barcelona showt. Per dag zullen we een selectie van alle impressies bundelen in een album zodat je ook nog op je Facebook tijdlijn kunt meegenieten.

Natuurlijk hebben we op Primavera Sound in het bijzonder oog voor de headliners; voor Arctic Monkeys en Nick Cave betekent het zelfs de eerste festivalshow van 2018. Jullie zijn vast benieuwd naar wat we kunnen verwachten voor o.a. Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole en Rock Werchter? Check dan vooral onze Facebook Live video’s die tijdens de headline shows zullen worden gedeeld:

  • Nick Cave and the Bad Seeds, donderdag 23:40 – 01:10
  • The National, vrijdag 21:30 – 22:45
  • Arctic Monkeys, zaterdag 23:50 – 01:30

2. Fortarock

Fortarock publiek 2016
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

FortaRock is na een jaar afwezigheid weer terug. Nu is het festival dubbel zo hard terug met namen als Nightwish, Parkway Drive en Arch Enemy. Fortarock heeft anno 2018 zelfs hun eigen biersoort! Onze verslaggevers zullen je op vrijdag, de eerste festivaldag, via de Instagram Story laten zien hoe hard het eraan toe gaat in Nijmegen.

Op zaterdag nog even nagenieten? Dat kan! We zullen een selectie van beelden in een Fortarock-album plaatsen zodat je the day after ook op je Instagram tijdlijn nog in festivalstemming kan blijven. Een foto van de foodtrucks, een video van Nightwish, een moshpit? Bedenk het maar, volg het op onze Instagram account!

3. Rock Am Ring

Foto: Don Crusio/Festileaks

Onze weerman zegt dat het gaat regenen en onweren op de komende editie van Rock Am Ring. Maar niks weerhoudt onze verslaggevers ervan om op zaterdag en zondag de leukste beelden van het festival te schieten en te delen in onze Instagram Story. Zij laten je de tofste hoekjes van het festival zien en hopelijk beleef je het festival dan ook mee vanuit je luie stoel.

De hoogtepunten zullen we per dag verzamelen in een album, te vinden op op zondag en maandag op onze Instagram tijdlijn. Zo hoef je helemaal niks meer te missen van deze Duitse festivalknaller. Dit jaar hebben ze een monster line-up weten te strikken en zullen we jullie ook nog een kijkje geven bij de shows van niemand minder dan Muse en Foo Fighters. Wordt vervolgd via Instagram Live (te vinden in de Story)!

  • Muse, zaterdag 22:30 – 00:00
  • Foo Fighters, zondag 21:30 – 00:00

4. Amsterdam Open Air

Het staat bekend als een gegarandeerd zonovergoten festivalparadijs, waar je met rake dance, house en techno beats de maand juni inknalt. En waarschijnlijk is dat precies de reden dat het festival ook zo snel was uitverkocht; zelfs Ticketswap kan geen helpende hand bieden (ruim 7.700 mensen zoeken nog een ticket!).

Festileaks is dit jaar voor het eerst op Amsterdam Open Air – met o.a. Boys Noize, George Fitzgerald, Sam Feldt en Ronnie Flex op het affiche – en doet verslag. Nieuwsgierig? Check op zondag je Instagram tijdlijn voor een album vol kiekjes van deze kleurrijke oase in het Gaasperpark.

5. APE presents The National

The National
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks
Vorig weekend was je op ons Instagram-account al getuige van de allereerste editie van All Points East. Hoewel het festival is afgelopen, zijn de festiviteiten nog in volle gang! Zo heeft de organisatie nog losse events gepland staan, vergelijkbaar met een TW Classic of British Summer Time. Eén podium, één headliner en een heel stel artiesten als ‘voorprogramma’.

Aanstaande zaterdag is het de beurt aan The National, die onder andere The War on Drugs, Warpaint en Future Islands meeneemt. Als je op zondagavond onze Facebook Story checkt, wordt je op heerlijke voorproefjes op Best Kept Secret, Rock Werchter én Lowlands getrakteerd!