We zitten in het laatste stadium van de countdown tot de release Ben Howard’s nieuwe album. 1 juni gaat de vlag definitief uit; dan presenteert de Engelsman Noonday Dream officieel aan alles en iedereen. Wij zetten alles wat we tot nu toe weten even voor je op een rijtje.

De oplettende fan heeft het album al voorbij zien komen op het wijde web. Het was door een foutje van zijn platenlabel gelekt. Officieel zijn drie tracks van het album uitgebracht als single. Wat vinden we tot nu toe van het nieuwe album van Ben Howard?

‘Nica Libres At Dusk’


De derde single en openingstrack van het nieuwbakken album is een echt introductie tot de nieuwe plaat. Kalmerend getokkel trekt je mee in een oase van rust. Het eerste nieuwe stemgeluid sinds 2014 is hier te horen. De track telt 6,5 minuut, maar er is ook een verkorte radio-edit verschenen. Daarnaast is de track tot Tune Of The Week gebombardeerd bij BBC Radio 1:

‘Towing The Line’


De track wordt door fans als minder mainstream gezien dan eerder werk van Howard. Voor de een is dat positief, de ander houdt meer van de grote hits. Een voorbode van een minder mainstream album?

‘A Boat To An Island On The Wall’


Al rond de 100.000 views op YouTube en maar liefst 1,9 miljoen plays op Spotify. Dat is een lekkere binnenkomer. Reacties op de eerste single lopen niet ver uiteen. Duidelijk is dat iedereen lang heeft gewacht. Een fan grapt: “It’s been 84 years”. Verder zien we overwegend positieve reacties, de kritische noot die af en toe voorbij komt: “It’s a grower.” Gelukkig hebben we nog even om eraan te wennen voordat de rest van de plaat er is.

Met het nieuwe album binnen handbereik staat ook de bijkomende tour voor de deur. Ben je fan van the man? Dat komt goed uit! Hij trekt komende zomer door heel Europa en doet daarbij ook ons kikkerlandje aan. Check voor alle tour- en ticketinfo zijn site.

Ben Howard

Ben Howard
Ben Howard, @Kamiel Scholten Fotografie

Eigenlijk heeft Ben Howard geen introductie meer nodig. Na zijn debuutalbum Every Kingdom is hij niet meer weg te denken uit de huidige singer-songwriter scene. Dat was mede te danken aan het succes van nummers als ‘Keep Your Head Up’ en ‘The Fear’. In het najaar van 2014 verscheen zijn tweede album, I Forget Where We Were. Met dat album stond hij in 2015 op onder andere Lowlands en Glastonbury. Na die tour ging de Brit zich richten op het project A Blaze of Feather, maar nu keert hij onder eigen naam terug op het hoogste podium. Met het nieuwe album Noonday Dream zal hij in 2018 naast zijn zaaltour ook op de festivals Rock Werchter en Mad Cool Festival verschijnen.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?