5 dingen die we verwachten van David Byrne op Down The Rabbit Hole 2018

David Byrne is helemaal terug. Het genie achter de legendarische new wave-band Talking Heads tourt dit jaar de hele wereld over. Eén van de haltes tijdens zijn festivaltournee is Down The Rabbit Hole. Wat kunnen we aanstaande zaterdag verwachten?

1. Tijdreizen naar de eighties

Wanneer je optreedt als soloartiest maar bekend bent geworden als voorman van een invloedrijke band als Talking Heads, kunnen enkele covers uiteraard niet uitblijven. Maar liefst zeven nummers uit het repertoire van de Amerikaanse band haalden onlangs nog de setlist van een festivalconcert van David Byrne. Bezoekers van eerdere generaties zullen vrijdag in een nostalgische toestand belanden en hun kinderen zullen kennismaken met waardevol erfgoed.

2. Vers van de pers: American Utopia

Naast de Talking Heads-pareltjes in de setlist, is er ook ruimte voor vernieuwing. Afgelopen maart kwam David Byrne na veertien jaar weer met een nieuwe soloplaat, getiteld American Utopia. Het album bestaat veelal uit optimistische nummers, welke goed van pas zullen komen om het publiek in de juiste stemming te krijgen.

3. Grijze kostuums en unieke choreografieën

Muziek is zeker niet Byrne’s enige passie. De zanger houdt zich ook bezig met film, dans en beeldende kunst. Hij zet zijn veelzijdigheid dan ook maar al te graag in tijdens het vormgeven van z’n shows. Dit resulteert in een setting waarin alle bandleden in grijze pakken op het podium staan en enkele dansers samen met Byrne een choreografie neerzetten. De dansjes variëren van heel obscuur tot heel absurd, maar zijn altijd boeiend.

4. Byrne de profeet

Op het podium verandert Byrne in de brenger van de goede boodschap. Ieder lied is eigenlijk een verhaal dat hij met volle overgave en veel handgebaren aan het publiek probeert te vertellen. Hier komt ook duidelijk zijn ervaring in de filmwereld naar voren. Byrne weet als geen ander hoe je een act neerzet en daardoor krijg je de ervaring van een muzikale theatervoorstelling.

5. Garantie voor vrolijkheid

https://www.youtube.com/watch?v=yDsK0KDuaRQ

De grijze pakken mogen de pret niet drukken. Het overgrote deel van de set bestaat namelijk uit funky feel-good tracks met veel invloeden uit wereldmuziek. De voormalig Talking Heads-voorman is dan ook niet verlegen om zo nu en dan gedurende de show zijn witte stratocaster op het podium te bespelen.

Ben je nog steeds nieuwsgierig? Check dan hier ons artikel waarin we onlangs de eerste festivalshow dan David Byrne bespraken.

Down The Rabbit Hole

DTRH 2016 programma

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt de vijfde editie van Down The Rabbit Hole plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick Cave, Anderson. Paak & The Free Nationals en MGMT belooft deze jubileumeditie eentje voor in de boeken te worden. Het festival blinkt uit door de uitstekende sfeer en de unieke locatie in Beuningen, wat wel uit het festivalrapport van 2017 blijkt. Hierin werd het festival namelijk uitgeroepen tot het leukste festival genoemd vanwege de sfeer en aankleding. Gaat Down The Rabbit Hole dat dit jaar evenaren?

Alvast opwarmen voor de aankomende editie? Luister dan onze playlist hieronder!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2018

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 29 juni - 1 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.