Opwarmen voor DTRH en Rock Werchter: David Byrne’s eerste festivalshow van 2018 (full concert)

Photo: livepict.com

Het is aan! David Byrne is op Lollapalooza Chile begonnen aan een lange reeks festivaloptredens die hij voor 2018 gepland heeft staan. Zijn wereldtournee brengt hem onder andere nog naar Down The Rabbit Hole en Rock Werchter.  Benieuwd naar wat je dan kunt verwachten en niet bang voor spoilers? Lees én kijk dan vooral verder.

De setlist

David Byrne Setlist Lollapalooza Chile 2018 2018, American Utopia

O.M.G.! De setlist is een feest der herkenning voor alle Talking Heads-fans. De voormalige frontman van én het genie achter deze legendarische new wave-band trakteert de festivalgangers op maar liefst zeven (van de in totaal dertien) songs. ‘I Zimbra’, ‘Once in a Lifetime’ en ‘Burning Down the House’ waren in 2009 al vast onderdeel van de speellijst, meer bijzonder is de keuze voor ‘Slippery People’. Voor deze tour, had Byrne dit solo slechts drie (!) keer eerder gespeeld.

Hoewel de setlist van de eerste zaalshows voor een groot deel in teken stonden van de American Utopia tour, is het aandeel nu meer bescheiden. Op Lollapalooza Chile vertolkt hij vier nummers van zijn allerlaatste album, maar oudere solowerken ontbreken op de speellijst. Wel speelt Byrne twee nummers die hij in samenwerking met Norman Cook (a.k.a. Fatboy Slim, a.k.a. Brighton Port Authority) heeft gemaakt: tijdens ‘Toe Jam’ en ‘Dancing Together’ gaan dan ook gegarandeerd de voetjes van de vloer.

Het hele optreden

https://www.youtube.com/watch?v=sszAYo_v34g

Een show van David Byrne bestaat niet slechts uit muziek, het is een voorstelling. Op het podium is geen enkel ‘vast’ instrument te vinden. Drums/percussie en zelfs toetsen worden gedragen door de bandleden. Hierdoor is er genoeg ruimte voor beweging en dans. Alle muzikanten dragen dezelfde kleding: een grijs kostuum met beige schoenen. Slechts enkelen lopen op blote voeten. Byrne vormt een uitzondering, maar in een minimaal detail: hij draagt een jasje met daarop een kleine aanpassing. Heb jij ’em ook ontdekt?

David Byrne

Eerder deze maand, bracht Byrne zijn eerste solo-album sinds 14 jaar uit: American Utopia. Deze release zal ondersteund worden door een grote wereldtour waarmee hij o.a. Rock Werchter en Down The Rabbit Hole aandoet. Byrne voert de verwachtingen van deze shows flink op: “… the most ambitious show I’ve done since the shows that were filmed for Stop Making Sense.”

Down The Rabbit Hole 2018

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt Down The Rabbit Hole 2018 plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds en Anderson. Paak & The Free Nationals als headliners wordt er flink uitgepakt voor de alweer vijfde editie. Het festival werd in het festivalrapport van 2017 het leukste festival genoemd en blonk vooral uit in sfeer en aankleding. Gaat DTRH dat dit jaar evenaren?

Rock Werchter 2018

Rock Werchter vindt plaats van 5 tot en met 8 juli 2018 in het Belgische dorp Werchter. De ticketverkoop is inmiddels begonnen. Voor een combiticket ben je €238,- kwijt en voor een dagpas betaal je €102,-. Vorig jaar stonden onder andere RadioheadFoo FightersSystem Of A DownArcade FireBlink-182Linkin Park en Kings Of Leon op het programma. Meer informatie over de komende editie vind je op de website van het festival.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen