DTRH 2018, dag #2: .Paak imponeert, mooi grijs is niet lelijk en veel covers

Foto: Debbie Spaan / Festileaks

Terwijl we alweer de laatste dag van Down The Rabbit Hole 2018 ingaan, blikken we met een zelfvoldaan gevoel terug op dag twee. De hoogtepunten volgden elkaar namelijk in rap tempo op. Iets gemist, of thuis op de bank? Lees het hier na.

Alles aan de show van Anderson .Paak and the Free Nationals

Anderson Paak DTRH 2018

Normaal gesproken lichten we graag een hoogtepunt van een show voor je uit. Bij Anderson .Paak is dat onmogelijk. De muzikale inspanningen, de dansbaarheid en de outfit verdienen allemaal een mention. Om dan toch maar een poging te doen: de pianocovers van hiphop-classics, het moment waarop iedereen tijdens ‘Lightweight’ op de grond moest gaan zitten en de cover van ‘The Next Episode’ sprongen eruit. “Beter dan zijn show op Glastonbury (2017, red.)”, hoorden we van een Schot op het festivalterrein.

De feilloze show van David Byrne

Waar normaal gesproken de aandacht al snel uitgaat naar de headliner, bewijst David Byrne het tegendeel. De voormalig frontman van Talking Heads weet te imponeren met zijn muziek. Dat doet hij niet alleen: hij brengt namelijk een legio aan muzikanten met zich mee op het podium. Zijn welbekende pak mag dan grijs zijn, maar de show is dat allerminst.

De provocerende acties van Fever Ray

Ondertussen was het niet alleen feest op de vernieuwde Hotot. De Fuzzy Lop viel namelijk ten prooi aan de Zweedse Karin Dreijer Andersson, beter bekend als Fever Ray. Het is duidelijk dat de zangeres lak heeft aan zo’n beetje alles: op elk vlak is haar now shockerend, in de meest positieve zin van het woord. Doldwaze gekkigheid in het konijnenhol is het resultaat.

Het verkoelende watergevecht

Als het kwik richting de 30 graden gaat, is het allerbelangrijkst om af en toe de verkoeling op te zoeken. Dan kan bijvoorbeeld in de vorm van een goudgele versnapering, of door lekker aan het meer in Beuningen uit te puffen. Toch vond de organisatie van Down The Rabbit Hole dit blijkbaar niet genoeg. Daarom organiseerden ze een heus watergevecht op het strand bij de camping. Hét moment om je weer even een kind te voelen.

De improvisatiekunsten van Masego

Ook op de kleinere podia was het goed vertoeven. Zeker voor de mensen die rond half vijf bij Masego uitkwamen. Die kregen namelijk een showcase van het improvisatietalent van de muzikant. De beat van Justin Timberlake’s ‘Señorita’ en ‘Dirty Diana’ werden in de mix gegooid, met een uitzinnig publiek als gevolg. De Fuzzy Lop bleek te klein voor deze Amerikaan van Jamaincaanse afkomst.

Surrealistisch schommelen

Naast alle muziek is er natuurlijk nog veel meer te doen op Down The Rabbit Hole: je kunt bijvoorbeeld naar het theater, of genieten van de aankleding van het festivalterrein. Dat levert soms mooie beelden op, zoals je kunt zien.

De pop-up rave naast de Teddy Wilder

Iets dat je ook niet terug zult vinden in het blokkenschema zijn de spontane feestjes. Het zijn vaak de zilveren randjes aan een festivalervaring. Gelukkig kan Down The Rabbit Hole zich rijk rekenen: gisteravond ontstond er naast de Teddy Wilder een spontane drum battle. Zo blijkt maar weer dat je niet veel nodig hebt om er een feest van te maken.

Niets missen van Down The Rabbit Hole? Volg dan de updates op onze site, Facebook en story op Instagram.

Down The Rabbit Hole 2018

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt de vijfde editie van Down The Rabbit Hole plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick CaveAnderson. Paak & The Free Nationals en MGMT belooft deze jubileumeditie eentje voor in de boeken te worden. Het festival blinkt uit door de uitstekende sfeer en de unieke locatie in Beuningen, wat wel uit het festivalrapport van 2017 blijkt. Hierin werd het festival namelijk uitgeroepen tot het leukste festival genoemd vanwege de sfeer en aankleding. Gaat Down The Rabbit Hole dat dit jaar evenaren?

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2018

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 29 juni - 1 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.