Eerste dag Mad Cool Festival 2018 gekenmerkt door lange rijen, pinstoring en lege vakken

Mad Cool 2017
Foto: Jos Willemsen / Festileaks

Het was een zware eerste dag van Mad Cool Festival. Het festival kreeg op social media veel kritiek te verduren. Onder meer lange rijen en een leeg VIP vak zorgde voor boze reacties.

Lange rijen voor de ingang

Foto: Simon van Toor

Wie gisteren een bezoek bracht aan Mad Cool Festival had een grote dosis geduld nodig. De rij voor de ingang was extreem lang en veel duidelijkheid was er niet. De lange rijen begonnen al voordat bezoekers bij de ingang waren. Het gebied rondom Mad Cool was afgezet. Hoewel de poorten al open hadden moeten zijn, stonden bezoekers lange tijd in de brandende zon. Met name bezoekers die een dagje naar het festival kwamen stonden in een rij van tientallen meters lang.

Lege VIP vakken

Ook de lege VIP vakken riepen veel ergernis op bij de bezoekers van Mad Cool 2018. Het festival had speciale tickets verkocht waardoor je de VIP vakken in mocht. Weinig bezoekers bleken hiervoor te kiezen, waardoor de vakken grotendeels leeg bleven. Zo leeg dat ook Tame Impala frontman Kevin Parker zich er aan ergerde en er wat van zei. Onder luid gejuich werden de VIP vakken enkele minuten later voor het gehele publiek geopend.

Pinstoring

Wat ook niet hielp was de pinstoring tijdens het festival. In Nederland was dit onder meer te merken bij het concert van Eminem in het Goffertpark. Ook in het buitenland ontstonden er problemen, bijvoorbeeld op het Spaanse festival. Gelukkig was de storing rond 21.00 uur verholpen en kon je met een pilsje in de hand Pearl Jam bekijken.

Mad Cool Festival 2018

Mad Cool Festival
Foto: Sergio Albert

De derde editie van Mad Cool vindt plaats van 12 tot en met 14 juli in Madrid, Spanje. Voor de aankomende editie heeft de organisatie een nieuwe locatie geregeld. Concreet betekent dit maar liefst twee nieuwe podia en een verdubbeling van de bezoekerscapaciteit ten opzichte van voorgaande jaren. Eerder werden onder andere Depeche Mode, Tame Impala en Queens of the Stone Age bekendgemaakt.