Mad Cool 2020 presenteert Taylor Swift, Twenty One Pilots en meer

Twenty One Pilots / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het Spaanse Mad Cool 2020 maakt vandaag de eerste acts wereldkundig. De organisatie onthult onder meer Taylor Swift en Twenty One Pilots.

Het Spaanse festival pakt voor zijn vijfde verjaardag flink uit. Niemand minder dan Taylor Swift en Twenty One Pilots horen bij de eerste namen voor het festival. De organisatie strikt daarnaast acts als Billie Eilish, Pixies en Alt-J. Check hieronder de gehele eerste aankondiging van Mad Cool 2020:

 • Tove Lo
 • Alt-J
 • Pixies
 • Twenty One Pilots
 • Billie Eilish
 • Taylor Swift

Mad Cool doet er naast het affiche nog een schepje bovenop. Het festival heeft namelijk onlangs de komst van een extra dag, extra stages én een vergroting van de capaciteit naar 60.000 bezoekers per dag aangekondigd.

Taylor Swift

De Amerikaanse singer-songwriter is één van de weinige artiesten die haar eigen naam gebruikt. De zangeres brak in 2008 door met de single ‘Love Story’. Kort daarna zette zich definitief op de kaart met het nummer ‘You Belong With Me’. Sindsdien zijn zijn er zeven studioalbums uitgekomen, waarbij meerdere nummer 1-noteringen zijn behaald. In augustus bracht Swift haar nieuwste album uit: Lover.

Het laatste festivaloptreden dateert inmiddels alweer uit 2010. Destijds pronkte Taylor al bovenaan het affiche van het Japanse Summer Sonic. In 2020 is ze onder meer op Werchter Boutique, Open’er en NOS Alive te zien.

Mad Cool 2020

Mad Cool 2018
Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

De vierde editie van Mad Cool vond in 2019 plaats, welke werd georganiseerd van 11 juli tot en met 13 juli in Madrid. Op het affiche sierden onder andere The CureThe NationalThe Smashing PumpkinsVampire Weekend en Bon Iver. Volgend jaar viert Mad Cool haar vijfjarig jubileum. Onder meer Taylor Swift, Twenty One Pilots en Billie Eilish geven dan acte de présence.

 • Locatie: Madrid, Spanje
 • Datum: 8-11 juli
 • Tickets: nog niet bekend
 • Voor meer informatie kun je op de website van Mad Cool terecht.
 • Om alvast in te komen, kun je onze Spotify-playlist van het festival aanzetten.

Mad Cool Logo

Mad Cool 2025

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 9-13 juli 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen