London Grammar vlak na Down The Rabbit Hole naar Mad Cool 2020

913
London Grammar

London Grammar heeft haar eerste festivalbevestiging voor 2020 binnen. De Britse indiepopband staat tussen 8 en 11 juli op Mad Cool 2020 in Madrid. Welke festivals komen hier nog bij?

Met de bevestiging op Mad Cool 2020 wordt London Grammar een serieuze kanshebber voor Down The Rabbit Hole 2020, dat van 3 tot en met 5 juli plaatsvindt. Maar ook Rock Werchter (van 2 tot en met 5 juli) is een optie. Het Madrileense festival heeft inmiddels een stevig potje namen weten te bevestigen. Zo waren eerder onder andere al Twenty One Pilots, Billie Eilish, Pixies en Taylor Swift (als haar shows doorgaan) Nothing But Thieves en Khalid bekend. Afgelopen week kwamen ze ook nog eens met één nieuwe naam per dag:

  • Marika Hackman
  • Natos Y Waor
  • Sports Team
  • Tom Grennan

London Grammar

london grammar

London Grammar betovert met een bedwelmende mix van soulvolle elektronica, techno-folk en dromerige vocals. De debuutplaat If You Wait uit 2013 was meteen raak. Het tweede album, The Truth Is A Beautiful Thing, kwam meteen op nummer 1 de Britse hitlijsten binnen. Toch staan ze niet vaak op festivals. In 2018 deden ze er een handjevol, met onder andere Rock Werchter en Southside en Hurricane Festival. Dit jaar had geen enkel festival London Grammar op het affiche staan. In september dit jaar brachten ze samen met Flume een nieuwe single uit: ‘Let You Know’. Tijd voor een nieuwe plaat?

Mad Cool 2020

Mad Cool 2018
Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

Mad Cool viert in 2020 haar vijfjarig jubileum. Een jong festival dat inmiddels de kinderziektes heeft overleefd. Nu streeft het Spaanse festival zelfs naar een sterke sociale betrokkenheid, bijvoorbeeld door het schoonmaken van de oceaan. Een ‘liefdadigheidspercentage’ van de ticketverkoop wordt gedoneerd aan The Ocean Cleanup Foundation. In 2019 kwam daarbij de teller op € 12.065,-.

Afgelopen jaar stonden onder meer The CureThe National en Vampire Weekend op het affiche. Aankomende zomer zijn naast London Grammar onder andere Twenty One Pilots, Taylor Swift en Billie Eilish in Madrid te zien.

  • Locatie: Madrid, Spanje
  • Datum: 8-11 juli
  • Tickets: dagticket: € 65,-, weekendticket: € 159,-
  • Voor meer informatie kun je op de website van Mad Cool terecht.

Luister ook onze Spotify-playlist van Mad Cool 2020 om alvast in de stemming te komen.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Mijn zomervakanties bestaan vooral uit festivals. Door Red Hot Chili Peppers en Nirvana muziekverslaafd geworden. Tussen het werk in een platenzaak en programmeur bij een poppodium probeer ik mijn eigen muziekblog Muzileaks van nieuw ontdekte bandjes te voorzien. Later als ik groot ben word ik professioneel bandjesontdekker.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.