Het blokkenschema van Pukkelpop 2018: dit zijn de 10 lastigste clashes

Op dinsdag 10 juli verscheen de timetable van Pukkelpop 2018. Die hebben wij natuurlijk even grondig doorgespit, want hoe moet je nou kiezen tussen al die prachtige namen in het blokkenschema van deze 33e editie? Stem met ons mee in deze clash top-10!

Het langverwachte moment is daar. Het Pukkelpop blokkenschema is bekend. Het Belgische festival heeft maar liefst acht podia, dus het is helemaal niet zo makkelijk. Vooral bij de Marquee, Dance Hall en Castello overlappen de acts met elkaar. Ga je bijvoorbeeld op zaterdagavond voor Justice, Nina Kraviz of Kölsch? Keuzes, keuzes, keuzes. Wij helpen je op weg.

1. Woensdag: Coely vs. TLP vs. Warhaus

Coely (Dance Hall / 00:30 – 01:30) bracht vorig jaar haar debuutplaat uit. Daarmee speelde ze de sterren van de hemel in verschillende concertzalen in Europa. Deze Antwerpse dame won een urban MIA en zal op woensdagavond de Dance Hall betoveren. Maar aan de andere kant staat TLP (Boiler Room / 01:45 – 02:30), de dj die al dertig jaar aan de weg timmert. TLP’s arsenaal: hiphop, r&b, disco, funk, reggae, deep en latin house, afrobeat en hip house. ALs vaste dj van Pukkelpop weer hij als geen ander het publiek te bedienen. In Castello zal Warhaus (Castello / 00:30 – 01:30) je met zijn karakteristieke stem doen wegdromen in de muziek van zijn eerste twee albums.

Pukkelpop-woensdag: clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

2. Donderdag: Rag ‘N Bone Man vs. Dirty Projectors vs. Superorganism

Wie kent ‘m niet? Rag ‘N Bone Man (Main Stage / 17:20 – 18:15) scoorde vorig jaar hit na hit met zijn meest recente album Human. Je krijgt direct kippenvel als je zijn stem hoort. Blues, soul, hiphop; hij brengt het allemaal naar de Hasseltse festivalweide. Je kunt natuurlijk ook de Club in voor Dirty Projectors (Club / 17:20 – 18:15). Deze New Yorkse indieband neemt je met een vleugje humor mee in hun nieuwste album Lamp Lit Rose, maar ook de pareltjes van Bitte Orca zullen niet onbespeeld blijven. Superorganism (Castello / 17:45 – 18:25) overtuigde de wereld met ‘Something For Your M.I.N.D.’ en heeft met hun achtkoppige internationale band zelf hun album Superorganism de wijde wereld in geslingerd. Potverdorie, dit is toch onmogelijk kiezen?

Pukkelpop-donderdag: clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

3. Donderdag: The War On Drugs vs. AURORA vs. Kiasmos LIVE

Pukkelpop heeft ons deze editie geen makkelijke clashes voorgeschoteld. Zo bracht The War On Drugs (Main Stage / 21:00 – 22:30) namelijk vorig jaar A Deeper Understanding uit met prachtige nummers om op mee te zwieren. Echter staat op datzelfde moment AURORA in de Club. AURORA (Club / 21:05 – 22:05) is een Noorse sprookjesachtige verschijning die regelrecht uit Lord of the Rings lijkt te komen. Ze verwarmt je hart als ze met haar zachte stem haar nieuwste song ‘Queendom’ zingt. Je kunt natuurlijk ook nog kiezen voor Kiasmos met liveband. Kiasmos (Castello / 21:40 – 22:30) kiest live voor een meer club-georiënteerde aanpak maar zorgt ervoor dat je lekker kunt dansen voordat je aan de volgende clash-keuze begint.

Pukkelpop-donderdag: clash #2

View Results

Laden ... Laden ...

4. Donderdag: Arcade Fire vs. Nick Murphy vs. BICEP LIVE

De grootheden van Arcade Fire (Main Stage / 23:30 – 01:00) dropten vorig jaar hun zesde album Everything Now. Het gelijknamige nummer werd niet alleen de #3 van de Festileaks top 100, maar is ook nog de naam van hun fashionable merchandise-lijn. De zevenkoppige band van Win Butler zal haar uiterste best doen om jullie omver te blazen. Nick Murphy (Club / 23:30 – 00:30) was vroeger bekend als Chet Faker maar houdt het toch maar bij zijn echte naam. Zijn nieuwe geluid is wat robuuster dan we van hem gewend zijn maar na samenwerkingen met onder andere Bonobo en KAYTRANADA verschijnt binnenkort zijn eerste langspeler. BICEP (Castello / 23:45 – 01:00) verovert met dromerige synths, mooie melodieën en dikke beats de donderdagnacht van Pukkelpop. Want wat is er nu belangrijker dan snoeihard dansend de nacht ingaan?

Pukkelpop-donderdag: clash #3

View Results

Laden ... Laden ...

5. Vrijdag: Nothing But Thieves vs. Amber Run

Nothing But Thieves (Main Stage / 15:00 – 15:50) heeft het jaar met ‘de drie P’s: Paaspop, Pinkpop en Pukkelpop. Ze zijn dan zeker ook geen onbekend begrip meer in de festivalwereld. Met grote hits als ‘Sorry’ en ‘Amsterdam’ weten zij keer op keer het grote publiek mee te trekken. Toch is er nog een lastig puntje aan deze (hopelijk) zonovergoten vrijdag. Het Britse indierock trio Amber Run (Club / 15:00 – 15:50) speelt namelijk in de Club, en daar wil je ook bij zijn!

Pukkelpop-vrijdag: clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

6. Vrijdag: Incubus vs. Goose

De Californische band bestaat dit jaar maar liefst 27 jaar. Inmiddels hebben we vijf(!) jaar moeten wachten op een nieuw Incubus-album, maar vorig jaar vuurde het vijftal hun achtste album 8 op ons af. Incubus (Marquee / 00:00 – 01:00) wilde weer terug naar het hardere werk. Ga dat zien in de Marquee, of check het Vlaamse Goose in de Dance Hall. Twee jaar geleden stond Goose (Dance Hall / 00:00 – 01:00) op de Main Stage op Rock Werchter. Het publiek heeft daar nog harder gedanst dan bij de Red Hot Chili Peppers. Hun nieuwste hit heet ‘What You Need’ en dat zegt dan ook precies wat de tweevoudige MIA-winnaar voor Beste Liveband betekent voor het festivalpubliek: je hebt Goose gewoon nodig op deze Pukkelpop-vrijdag.

Pukkelpop-vrijdag: clash #2

View Results

Laden ... Laden ...

7. Zaterdag: J. Bernardt vs. Maribou State

Laat jij je op zaterdagmiddag verleiden door de zwoele klanken van Balthazar frontman Jinte Deprez? Dan zal J. Bernardt (Main Stage / 17:35 – 18:35) een blik elektronische beats opentrekken waar je u tegen zegt. Met zijn drumstokjes en een handdoek over zijn hoofd zal hij de Main Stage doen stralen. Maar wat nou als Maribou State tegelijk wordt geblokt? Je weet wel, dat vette producersduo uit Engeland. Sinds debuutalbum Portraits hebben we niet veel gehoord, maar daar komt verandering in met ‘Feel Good’. Maribou State (Castello / 17:40 – 18:35) zal hun nextlevel triphop in de ring gooien om het van J. Bernardt te winnen.

Pukkelpop-zaterdag: clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

8. Zaterdag: Imagine Dragons vs. Jungle vs. King Gizzard & The Lizard Wizard

Wie dacht dat het op zaterdagavond eindelijk was afgelopen met de clashes, komt bedrogen uit.  Niemand minder dan Imagine Dragons (Main Stage / 21:20 – 22:35) speelt op de Main Stage moeiteloos al hun hits van ‘Radioactive’ tot ‘Thunder’. Waar iedereen meezingt op het hoofdpodium, zo hard knalt de Club op dat moment ook. King Gizzard and the Lizard Wizard (Club / 21:20 – 22:20) staat erom bekend je oorverdovende psychedelische rock voor te schotelen. De setlist is één grote aaneenschakeling van tracks zonder pauzes.  Jungle (Castello / 21:30 – 22:30) sleept je mee in hun meedogenloze funk waarbij ‘Busy Earnin’ natuurlijk de kroon spant. Dansbaar is hier dus het toverwoord van de avond.

Pukkelpop-zaterdag: clash #2

View Results

Laden ... Laden ...

9. Zaterdag: Justice vs. Nina Kraviz vs. Kölsch

‘We Are Your Friends’ is nog steeds een van de grootste festival anthems ter wereld. Toch heeft Justice (Marquee / 22:35 – 23:45) een veel groter repertoire opgebouwd. Het is al elf jaar geleden dat debuutplaat Cross op de markt kwam, het derde album Woman is nu twee jaar oud. “Do the D.A.N.C.E.” De artiest die in dat tijdsbestek rustig twee uur aan de knoppen draait is niemand minder dan Nina Kraviz (Dance Hall / 22:00 – 00:00). Voor de vierde keer is de Russische techno- en trance-dj aanwezig op Pukkelpop. Een goede toevoeging dus voor de ravers onder ons. Maar een clash is geen clash als Kölsch (Boiler Room / 23:00 – 01:00) niet op datzelfde moment speelt. Deze Deense producer staat bekend om zijn hoeden en tracks vol strijkers en crescendo’s. Zoveel dansbare acts op de zaterdagavond, hoe kies jij?

Pukkelpop-zaterdag: clash #3

View Results

Laden ... Laden ...

10. Zaterdag: Kendrick Lamar vs. Cigarettes after Sex vs. George Fitzgerald LIVE

Waar sluit jij Pukkelpop 2018 mee af? Ga je voor hiphoplegende Kendrick Lamar (Main Stage / 23:45 – 01:00) die met zijn bijzondere ‘DNA.’ de Main Stage zal afsluiten? De rapper weet zijn status iedere keer weer waar te maken. In de Club kun je genieten van Cigarettes After Sex (Club / 23:45 – 00:45). Zullen ze daar een ware ‘Apocalypse’ veroorzaken? Met sfeervolle songs als ‘Nothing’s Gonna Hurt You Baby’ en ‘Keep On Loving You’ gaat dat zeker lukken. De Brits/Berlijnse dj/producer George Fitzgerald maakt prachtige, melancholische elektronische muziek. George Fitzgerald (Castello / 23:50 – 00:50) bracht net ‘All That Must Be’ uit en we kunnen niet wachten tot we dat samen met een liveband kunnen ervaren.

Pukkelpop-zaterdag: clash #4

View Results

Laden ... Laden ...

Pukkelpop 2018

Pukkelpop is een festival dat gehouden wordt in Kiewit, nabij Hasselt in België. De 33e editie van het festival vindt deze zomer plaats van 15 tot en met 18 augustus. Het Belgische festival kent maar liefst 10 podia, waar ieder jaar zo’n 200 artiesten optreden. Van metal en rock tot pop en house, je ziet het allemaal. Grote namen, waaronder Editors (2017), LCD Soundsystem (2016) en Queens of the Stone Age (2014), hebben al de eer gehad om op het festival op te treden. Kendrick Lamar en Arcade Fire worden dus deze zomer aan dat rijtje toegevoegd.  Meer informatie over het festival en tickets? Ga dan naar de website.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Dianne de Kievit

Sinds mijn eerste keer Pinkpop (2011) verslaafd aan festivals en concerten. Fan van heel veel Belgische bands zoals Balthazar, maar ook van Anderson .Paak, Foals, Goldband, QOTSA en alles wat daar tussenin zweeft. Veel liefde voor Down The Rabbit Hole, Lowlands, Sziget en als het mag de wereld rondreizen.

Meer van Dianne