‘Led Zeppelin werkt aan reünie’

Volgens Robert Plant zou Led Zeppelin nooit meer bij elkaar komen. Daar komt volgens The Daily Star nu dan toch verandering in: ”Everyone around the band is buzzing.”

Het leek er heel erg lang op dat de laatste show van Led Zeppelin al gespeeld was. Bronnen dicht bij de band geven, aan The Daily Star, te kennen dat dit mogelijk toch niet het geval is. Volgens een bron dichtbij de band worden er veel mogelijkheden besproken door de band en live optreden is er daar een van. Ook wordt er gesproken over evenement in Londen in oktober.

De reden dat de gesprekken tegen alle verwachtingen in op gang zijn gekomen is de 50e verjaardag van de band, die in 1968 werd opgericht. Volgens de goed geplaatste bron is dit waarschijnlijk de laatste reden voor een reünie.

De onthullingen van The Daily Star zijn niet de eerste aanwijzingen naar activiteit rondom Led Zeppelin. Eerder hintte frontman Robert Plant ook al naar verassingen rondom de 50e verjaardag. Ook de geruchten dat Led Zeppelin de legendarische band voor Pinkpop 2019 is worden verder gevoed.

Led Zeppelin

Led Zeppelin Band

Led Zeppelin wordt in 1968 opgericht door Jimmy Page, Robert Plant, Jon Bonham en John Paul Jones. Samen met The Rolling Stones en The Who wordt de band gezien als een van de meest invloedrijke Engelse rockbands van de jaren 70. In 1969 komt het self-titled album Led Zeppelin uit. Wereldhits als ‘Whole Lotta Love’, ‘Stairway to Heaven’ en ‘Dazed and Confused’ zullen volgen. Het is opmerkelijk dat de bekendste hit ‘Stairway to Heaven’ eigenlijk nooit als single is uitgebracht. Het nummer werd vooral bekend via optredens en het album.

In 1980 overlijdt drummer John Bonham na overmatig drankmisbruik. Het overlijden betekent ook het einde van Led Zeppelin. De overgebleven bandleden focussen zich vervolgens op solo-initiatieven. Na een reünieconcert in de O2-Arena in 2007 gonst het van de geruchten over een wereldtournee. Een concertreeks blijft echter uit.