Jan Smeets wil legendarische 50e Pinkpop-editie

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Jan Smeets vertelt na de bekendmaking van Pearl Jam aan dagblad DeLimburger dat de 50e editie van Pinkpop groots gevierd zal worden. Dat belooft wat na die mooie headliners die er in 2018 al staan!

In 2019 vindt de 50e editie van het Limburgse festival plaats. Nu was Pearl Jam misschien wel de perfecte act voor deze 50e editie geweest, omdat het festival hen al vele male misliep. Maar daar is Jan Smeets het niet mee eens. Hij vindt dat je je bezoekers elk jaar gelukkig moet kunnen maken met zo’n band en het niet moet uitstellen tot een beter jaar.

In 2019 wil Smeets graag “een veld vol Messi’s”. Hij vergelijkt de positie van Pinkpop, binnen alle andere festivals, met de Champions League. Een lijstje voor de 50e editie heeft Jan Smeets al in zijn achterhoofd. Hij hoopt op een hele grote band die dan een afscheidstournee gepland heeft. Wel beseft Smeets zich dat dit veel gaat kosten. En dat heeft weer gevolgen op de ticketprijzen.

Pinkpop 2018

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop wordt komend jaar gehouden van 15 tot en met 17 juni. Dat is twee weken later dan vorig jaar en wederom niet tijdens Pinksteren. De komende editie zijn Foo FightersBruno Mars en Pearl Jam de headliners! Het volledige affiche van het festival wordt op 21 februari bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse perspresentatie in Paradiso. De voorverkoop start drie dagen later: op 24 februari kun je een ticket voor het festival bemachtigen.

Kun jij niet wachten tot het moment dat er meer nieuws over de komende editie komt? Op ons forum kun je al speculeren over de rest van de line-up.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Tickets Kopen