Weerbericht Rock Werchter 2018: “Het wordt heerlijk festivalweer en niet té heet”

1795
Rock Werchter 2017
Photo: Jokko

De weersverwachting voor Rock Werchter 2018 is nagenoeg perfect. De weersvoorspelling is veel zon, geen regen en af en toe een klein wolkje. De weercijferlijst is dan ook indrukwekkend: 8, 9, 9 en nog een 9. Meteoroloog Johnny Willemsen van Weeronline bespreekt het weerbericht van Werchter.

Donderdag 5 juli

⛅️ Verwachting: Zonnig, in de middag stapelwolken, zwakke noordwestenwind
?Temperatuur: 28°C
?Aankomsttijd: Maakt niet uit
?Kledingadvies: Korte broek of jurkje, t-shirt
NachtMiddernacht 20°C, zomerslaapzak volstaat
?Weercijfer: 8

“Het is een zomerse dag met temperaturen tot 28°C. De zonkracht is 7, dat is sterk. Daarom moet je zonnebrandcrème smeren. Er staat een zwakke noordwestenwind. Er ontstaan stapelwolken. In de Ardennen kunnen deze stapelwolken uitgroeien tot onweersbuien, maar boven Werchter zullen naar alle waarschijnlijkheid geen buien ontstaan.”

Vrijdag 6 juli

Verwachting: Zonovergoten, onbewolkt, zwakke tot matige noordenwind
?Temperatuur: 27°C
?Aankomsttijd: Maakt niet uit
?Kledingadvies: Korte broek of jurkje, t-shirt
Nacht: Middernacht 19°C, zomerslaapzak volstaat
?Weercijfer: 9

“Het is een zonovergoten dag en zomers warm. Echter is het minder bewolkt dan de dag ervoor, op een enkel verdwaald wolkje na. De zonkracht is alweer 7. Tegen de tijd dat België tegen Brazilië speelt is het nog 25°C.”

Zaterdag 7 juli

Verwachting: Zonovergoten, onbewolkt, zwakke tot matige noordenwind
?Temperatuur: 27°C
?Aankomsttijd: Maakt niet uit
?Kledingadvies: Korte broek of jurkje, t-shirt
Nacht: Middernacht 17°C, zomerslaapzak volstaat
?Weercijfer: 9

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

“Het is een zonovergoten dag en wederom zomers warm. Alweer is de zonkracht 7. Doordat er een iets drogere lucht is koelt het in de avond wat sneller af. Het zal daardoor iets aangenamer slapen zijn in een tent. Het wordt binnen de marge iets minder heet. De minimumtemperatuur is 15°C, ideaal festivalweer.”

Zondag 8 juli

Verwachting: Zonovergoten, onbewolkt, zwakke tot matige noordenwind
?Temperatuur: 26°C
?Aankomsttijd: Maakt niet uit
?Kledingadvies: Korte broek of jurkje, t-shirt
Nacht: Middernacht 17°C, zomerslaapzak volstaat
?Weercijfer: 9

“Ook zondag is zonovergoten en 25°C tot 26°C. Dus opnieuw is er sprake van zonkracht 7. Er staat een zwakke tot matige noordenwind. In de avond koelt het tot middernacht af tot 17°C. Op maandagochtend schijnt de zon weer en is het een graad of 15°C. Het loopt daarna weer snel op. Om 11.00 is het al 22°C. Als je niet in de hitte wil vertrekken moet je voor 11.00 gaan.”

Rock Werchter 2018

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats. Deze week barst het Vlaamse festival van 5 tot en met 8 juli los. Headliners voor de komende editie zijn Pearl Jam, Jack White, Gorillaz, The Killers, Franz Ferdinand en Nick Cave & the Bad Seeds. Tickets voor het festival zijn ook nog verkrijgbaar.

Dagkaarten voor de zaterdag en de zondag zijn inmiddels wel uitverkocht, maar er is een wachtlijst geopend. Ook zijn campingtickets voor The Hive Resort en The Hive uitverkocht. Meer informatie over het festival vind je op de officiële festivalwebsite of op onze festivalpagina.

Content Manager | Nieuws, video, interviews en weerman in opleiding

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.