Hoewel de tour van Arcade Fire voornamelijk theaters en poppodia aandoet hebben bezoekers van Pukkelpop geluk. Op 16 Augustus kunnen zij namelijk wel genieten van het festijn dat de groep ongetwijfeld gaat neerzetten. Wij hebben vijf redenen op een rij gezet waarom je dat feestje niet mag missen. 

1. Een diverse setlist…Arcade Fire Setlist Mežaparka Zaļais Teātris, Riga, Latvia 2018, Everything Now Continued

Zoals we van Arcade Fire gewend zijn, belooft ook de show op Pukkelpop alles behalve saai te worden. De setlist weet publiekslievelingen en meezingers als ‘Everything Now’ en ‘Rebellion (Lies)’ goed af te wisselen met de meer ingetogen, dromerige nummers als ‘Neon Bible’ en ‘Neighborhood #1 (Tunnels)’. Ook is het swingende ‘Haïti’, een nummer over de geschiedenis van het eiland, na een tijd afwezig te zijn geweest weer aan de lijst toegevoegd. Extra swingen dus!

2. ..met een knallende opening…

De band zet meteen groots in met hun meest recente hit ‘Everything Now’ en houd de energie erna hoog met ‘Neighborhood #3 (Power Out)’. Als de sfeer er dan nog niet in zit hebben ze nog Rebellion (Lies), met waarschijnlijk het meest aanstekelijke “woohoohoo” refreintje uit hun hele euvre.

3. ..en al je favoriete nummers!

Tijdens hun zeventienjarige bestaan heeft de band al een behoorlijke fanbase opgebouwd, en die willen natuurlijk allemaal hun lievelingsnummer horen. Daar heeft de band duidelijk rekening mee gehouden, want de setlist bevat van ieder album meerdere hoogstandjes met Funeral als hofleverancier met 5 nummers. Misschien hebben ze gekeken naar ons artikel over jullie favoriete nummers?

4. Spektakel op het podium

Deze multi-instrumentalisten zijn niet vies van een feestje en staan dan ook met zichtbaar plezier op het podium. Ze wisselen zo vaak van instrumenten dat het soms een beetje verwarrend wordt, maar ze compenseren dit door de enorme hoeveelheid energie die ze elke avond weer over het publiek uitstorten. Win Butler en Régine Chassagne nemen nog wel eens een uitstapje in het publiek en op een goede avond wil er nog wel eens een gitaar of een trom sneuvelen.

5. Een meeslepend einde

Ook beloofd de afsluiter een intense belevenis te worden. Bij de encore zal de band namelijk eerst het bijna teder te noemen ‘We Don’t Deserve Love’ ten gehore brengen, om vervolgens snoeihard af te sluiten met de meebruller ‘Wake Up’. Het lijkt erop dat het nummer van Funeral ondanks het grotere commerciële succes van de meer recente hit ‘Everything Now’ toch te onweerstaanbaar is als afsluiter. Dat wordt dus lekker meezingen!

Arcade Fire

Arcade Fire
Arcade Fire ontstond in 2003 in Montreal, Canada. Ze brachten sindsdien vijf albums uit. Met het album The Suburbs wonnen ze in 2011 een Grammy. In 2014 speelden ze tijdens de storm op Pinkpop een legendarisch optreden, waarna ze ook werden uitgeroepen tot Beste Festivalact van het Jaar. Vorig jaar was de band onder andere te vinden op de mainstages van Rock Werchter en Best Kept Secret. In 2018 trekt de band voornamelijk door de Europese zalen, maar er staan toch ook enkele festivals op de kalender. Pukkelpop is een van de weinige gelukkigen dit jaar.

Pukkelpop 2018

Pukkelpop is een festival dat gehouden wordt in Kiewit, nabij Hasselt, België. De 33e editie van het festival vindt deze zomer plaats van 15 tot en met 18 augustus. Het Belgische festival heeft maar liefst 10 podia, waar ieder jaar zo’n 200 artiesten optreden. Van metal en rock tot pop of house, je ziet het allemaal. Grote namen, waaronder Editors (2017), LCD Soundsystem (2016) en Queens of the Stone Age (2014), hebben al de eer gehad om op het festival op te treden. Kendrick Lamar en Arcade Fire zijn de grote namen voor 2018.  Voor meer informatie over het festival en tickets ga je naar de website.

Win 2 tickets voor Lollapalooza Berlijn!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets Lollapalooza Berlijn. In het laatste festivalweekend van het seizoen nog één keer genieten van exclusieve headliners als Kings of Leon, Swedish House Mafia en Martin Garrix: word jij die gelukkige winnaar?