Onderaan de poster van Rock en Seine: maak kennis met IDLES

IDLES

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: IDLES op Rock en Seine!

Het was bijna gedaan met IDLES voor het begonnen was. Frontman Joe Talbot en bassist Adam Devonshire leerden elkaar kennen op de universiteit en begonnen in 2012 met een band. Kort daarna brachten ze al een debuut-EP uit, maar dat was – in hun eigen woorden -“fucking terrible”. De volgende drie jaar oefenden ze minstens drie keer per week, maar de spanning tussen Talbot en de rest van de groep liep hoog op. Uiteindelijk drukt de band op de reset knop met de Meat EP.

  • Wie: IDLES
  • Wanneer: zondag 26 augustus om 18:45
  • Waar: de Scène Cascade van Rock en Seine
  • Wat: punkrock

1. De reset knop: Meat EP

Nadat de interne spanning de groep bijna uiteen drijft, beslissen ze om een nieuwe richting in te gaan. Geen gemakkelijke keuze, aangezien ze al drie jaar probeerden hun sound goed te krijgen. Om die periode af te sluiten bundelen ze al hun materiaal tot dan toe in een EP. “We moesten stoppen met proberen goed te zijn en gewoon genieten van muziek maken”, zei Talbot over de nieuwe wending.

2. Eerste album: Brutalism

In 2017, vijf jaar na de oprichting, was daar dan eindelijk het eerste volwaardige album. Brutalism kreeg fantastische kritieken en bezorgde de band haar eerste tour. Ze stonden in het voorprogramma van onder andere Foo Fighters en The Maccabees en speelden al op enkele Europese festivals, zoals Roskilde en Dour.

3. De grote Europese tour

De tour ging de band goed af en ze vonden zelfs de tijd om aan een nieuw album te werken. Later dit jaar verschijnt Joy As An Act Of Resistance en met een nieuwe, grote Europese festivaltour dwingt IDLES definitief een plaats af op de zomerpodia. In Nederland en België stonden ze in juni en juli op Down The Rabbit Hole en Rock Werchter, op 26 augustus is het de beurt aan Frankrijk.

Rock en Seine 2018

Rock en Seine 2018 vindt op 24, 25 en 26 augustus plaats in Saint-Cloud. Dit plaatsje ligt vlak naast Parijs aan de rivier de Seine. Vorig jaar sierden The xx, Franz Ferdinand, Flume en PJ Harvey de affiche. Dit jaar reizen onder meer Justice, Thirty Seconds To Mars en Macklemore af naar het Franse festival. Benieuwd naar hoe de editie van 2017 was? Het festivalrapport lees je hier. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Rock en Seine Logo

Rock en Seine 2024

Locatie
Frankrijk
Parijs, Frankrijk
Datum 21-25 augustus 2024
Tickets Kopen