5 dingen die we verwachten van Fall Out Boy op Reading & Leeds

715
Foto: Jen Oneill/Reading 2016

De heren van Fall Out Boy geven 24 augustus op Reading & Leeds festival weer een lekkere headline show. Met het album Mania dat begin dit jaar uitkwam hebben ze weer een aantal nieuwe nummers op zak. Wat kunnen we verwachten van deze punkrockers uit Chicago? 

1. Nieuwe nummers in de setlist

Fall Out Boy Setlist Merriweather Post Pavilion, Columbia, MD, USA 2018, The M A N I A Tour

De setlist van de Boys ziet er weer gelikt uit. Klassiekers hebben nog een prominente plek op de lijst terwijl er ook relatief veel nieuwkomers tussen staan. Vier nummers van het nieuwe album Mania hebben hun weg gevonden naar het midden van de setlist. Zo kan het publiek wennen aan de nieuwe nummers van het nieuwe album.

2. Met toch veel klassiekers

Ondanks dat de huidige tour van de band ter promotie van het nieuwe album Mania is, laten ze de fans van het eerste uur niet zitten. De band begint en eindigt de show met hun grootste hits en meezingers. Voor de echte fans eindigen ze met ‘Saturday’, het enige nummer van hun eerste album op de setlist. Het nummer betekent veel voor de band en wordt bijna altijd als afsluiter gespeeld, hoewel het commercieel gezien geen erg succesvol nummer is.

3. Een energieke show

Als pop-punkband kan je natuurlijk niet wegkomen met een ingedutte show. De heren van Fall Out Boy zetten dan ook alles op alles om hun shows energiek en spannend te houden. Ze zijn niet vies van wat vuurwerk en vlammenwerpers en bij hun laatste shows wordt ook veel gebruik gemaakt van visuals. Daarnaast staan de heren zelf ook niet stil op het podium. Zo maakt Patrick Stump als het nummer het toelaat graag een paar pasjes.

4. Andy’s tattoo’s

Misschien wel het meest opvallende aan de band zijn de tattoo’s van Andy Hurley. De drummer heeft zijn torso bedekt met een indrukwekkende hoeveelheid inkt en daar steelt hij dan ook graag de show mee. Daarnaast weet Hurley ondanks het intimiderende schouwspel op zijn bovenlichaam toch altijd de sympathie van het publiek te krijgen. Waarschijnlijk is zijn aanstekelijke glimlach daar de oorzaak van.

5. Al met al een geweldige act!

De band staat al langere tijd als headliner op meerdere festivals en dat komt niet zomaar uit de lucht vallen. Ze hebben het te danken aan hun ruige nummers die toch catchy in het gehoor liggen en hun energieke shows. Het kan dan ook bijna niet anders dat de groep het op Reading & Leeds ook waar zal maken en garant zal staan voor een knallend einde van de dag!

Fall Out Boy

Fall Out Boy

De Amerikaanse band Fall Out Boy werd in 2001 geformeerd in Chicago door bassist Pete Wentz en gitarist Joe Trohman. Zanger Patrick Stump sloot vrij snel aan. Na een tijd naar een goede drummer gezocht te hebben viel de keus uiteindelijk op huidig drummer Andy Hurley. De band kende vanaf 2005 hun eerste commerciële doorbraak met het album From Under The Cork Tree maar had in de jaren ervoor al een trouwe fanbase opgebouwd in de underground scene van Chicago. Met de opvolger van dit album, Infinity on High scoorde de band een van hun grootste successen en waren ze officieel een van de grote namen in de muziek. Na een reces van 2009 tot 2013 begon de band weer te touren en albums op te nemen. Het laatste album Mania komt uit begin 2018 en de band tourt nu ter promotie van dit album.

Reading & Leeds 2018

Reading & Leeds Festival is één van ’s werelds bekendste dubbelfestivals. Het Britse festival vindt vrijwel ieder jaar plaats rond Lowlands en Pukkelpop en is dus een goed alternatief voor iemand die eens wat anders wil dan de twee populaire festivals uit de Benelux. Reading Festival mag zich tevens het oudste, grote festival ter wereld noemen. De organisatie voegde daar pas in 1999 kleine zusje Leeds Festival aan toe. Op beide festivals komen iedere dag zo’n 90.000 muziekliefhebbers genieten van de grootste bands en nieuwste talenten.

Bands zo ver krijgen dat ze twee festivals moeten bespelen in één weekend. Het lijkt een lastige klus, maar toch zet de organisatie van Reading & Leeds Festival ieder jaar weer een puik affiche neer. Headliners dit jaar zijn Fall Out Boy, Kendrick Lamar en Kings of Leon.
De ticketverkoop is inmiddels gestart. Voor drie dagen op één van de festivals ben je zo’n € 250,- kwijt. Voor meer informatie over Reading & Leeds Festival 2018 kun je terecht op de officiële festival website.