Dit zijn alle winnaars van de Festileaks Festival Awards 2018

EXIT Festival 2018

Festileaks heeft vandaag de winnaars van de Festileaks Festival Awards 2018 bekendgemaakt, de publieksprijzen voor festivals. Ruim 5.000 festivalbezoekers beoordeelden festivals door heel Europa op zes vaste categorieën. Onder andere Down The Rabbit Hole en Zwarte Cross vallen in de prijzen.

Gisteren maakte Festileaks al bekend dat Pearl Jam is verkozen tot Festivalact van het Jaar 2018. Voor de jaarlijkse verkiezing kwam een recordaantal van 12.653 stemmen binnen. Gorillaz en Nick Cave & The Bad Seeds vervolledigen de top 3 van de Festivalacts Top 100 van 2018.

Dit zijn alle winnaars van de Festileaks Festival Awards 2018. Klik op een categorie voor het juryrapport en de volledige ranglijst.

Beste line-up: Mad Cool, Spanje (9,3)
Beste sfeer: Down The Rabbit Hole, Nederland (9,2)
Beste locatie: EXIT Festival, Servië (9,5)
Beste randprogramma: Zwarte Cross, Nederland (9,2)
Beste eten en drinken: Electric Castle, Roemenië (8,9)
Beste logistiek: Balaton Sound, Hongarije (8,7)
Festivalact van het Jaar: Pearl Jam

 

Over de Festileaks Festival Awards

Op 44 festivals verspreid door heel Europa vroegen reporters van festivalwebsite Festileaks minimaal 100 festivalgangers naar een rapportcijfer voor de zes belangrijkste categorieën van de festivalbeleving: line-up, randprogramma, sfeer, locatie, eten en drinken en logistiek. Festileaks biedt daarmee tegenwicht aan de industrieprijzen die door vakjury’s worden toegekend. In 2018 werden opnieuw de grootste festivals van Europa beoordeeld, zowel dicht bij huis (Pinkpop, Lowlands) als internationaal prestigieuze festivals als Roskilde, Lollapalooza, Mad Cool, Rock Werchter en Sziget.

Festileaks.com is de online ontmoetingsplek voor het verkrijgen en delen van de laatste nieuwtjes, geruchten en ervaringen van en over festivals en evenementen. De festivalwebsite is in 2018 genomineerd voor Website van het Jaar.