We zijn weer op zoek naar dé festivalact van het jaar. De stembussen zijn nog open tot en met 20 september, dus laat op tijd weten wie jouw favoriete act was. Kun jij geen keuze maken? Frank van der Lende helpt je een handje door zijn stemlijst te laten zien.

In zijn bekende festivalpak heeft Frank van der Lende afgelopen zomer negen festivals in binnen en buitenland bezocht. Op zoveel festivals heeft hij zeker genoeg acts gezien. Meer dan genoeg om uit te kiezen dus. Gaat hij voor de bandjes waar hij een zwak voor heeft of zit er een verrassing tussen? Dit waren dé beste festivalacts van 2018 volgens Frank.

Queens Of The Stone Age

“I hope we gave you a night you never remember”. Een uitspraak van Josh Homme tijdens het concert op Down The Rabbit Hole die het optreden van Queens Of The Stone Age typeerde volgens Frank. “Het optreden was zo goed live! Qua show, qua aankleding, qua liedjes. Het had een goede mix van oude en nieuwe nummers. Heel energiek met een aantal rustmomenten. Het totaalplaatje klopte gewoon. Josh Homme is een frontman waar ik heel erg naar opkijk. Hij bedoelde met die uitspraak dat iedereen zo moet genieten van de avond dat ze morgen wakker worden en zich afvragen wat er is gebeurd: zo’n avond die je je niet meer kan herinneren.”

Dua Lipa

Dua Lipa
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

“Dua Lipa geef ik mee als tip. Stap over je coolheid heen en ga lekker kijken. Ze geeft echt goede shows”. Madonna-achtig, zo beschrijft Frank de show van Dua Lipa op Sziget en Lowlands. “Wat de show Madonna-achtig maakte waren de visuals, haar looks en het dansen. Het dansen was niet het belangrijkste. Soms hebben artiesten een grote show om dingen te verbloemen, maar dat was in dit geval niet zo. De liedjes stonden nog steeds centraal”.

Arctic Monkeys

“Arctic Monkeys heb ik drie keer gezien: op Best Kept Secret, Rock Werchter en Primavera. Ik heb ze in 2007 voor het eerst gezien. Toen waren het lego-poppetjes op een podium. Nu zijn het podiumbeesten, vooral Alex Turner. Ook was ik heel erg benieuwd hoe het nieuwe werk live zou klinken. Ik werd niet zo chagrijnig van het nieuwe album als andere mensen. Daarnaast ben ik echt fan van hun oude nummers. Ze hebben mijn verwachtingen waar gemaakt. Het was goed. Het was vet!”

De stemlijst van Frank

  1. Queens Of The Stone Age
  2. Dua Lipa
  3. Arctic Monkeys

Uiteindelijk bepaal jíj wie de beste act van dit jaar is. Wie wordt de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016) en Radiohead (2017)? Laat het uiterlijk 20 september weten en stem mee!

Naar de stempagina

Win 2 tickets voor Lollapalooza Berlijn!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets Lollapalooza Berlijn. In het laatste festivalweekend van het seizoen nog één keer genieten van exclusieve headliners als Kings of Leon, Swedish House Mafia en Martin Garrix: word jij die gelukkige winnaar?