Festivalconcert: Franz Ferdinand op Rock Werchter 2018

801
Franz

Dit jaar heeft Mad Cool Festival de Festileaks Festival Award voor beste line up van het jaar gewonnen. Één van de namen die afgelopen zomer acte de présence gaf op het Spaanse festival was Franz Ferdinand. Maar de heren deden niet alleen Mad Cool aan, ze waren op festivals door heel Europa te vinden. We blikken terug op één van de vele heerlijke shows die de groep gaf, namelijk die op Rock Werchter 2018.

De Vrijdagavond van Rock Werchter is de avond waarop Franz Ferdinand te zien is, maar ook de avond waarop België in de kwartfinale van het WK voetbal staat. Ondanks dat de wedstrijd op grote schermen te volgen is, staat Klub C een kwartier voor aanvang van de show van Franz Ferdinand al stampvol. Wanneer de heren opkomen en openen met ‘The Dark Of The Matinée’ zit de sfeer er meteen goed in. Hierna spelen ze een set waarbij nieuwe nummers van het album Always Ascending worden afgewisseld met oudere hits. Dan, net op tijd voor de laatste nummers, wint België van Brazilië en is het duidelijk; vanaf nu wordt er alleen nog maar gefeest. En net als je denkt dat het niet meer uitbundiger wordt tijdens deze show, doen de bandleden er nog een schepje bovenop; ze zetten de finale in met ‘Take Me Out’, gevolgd door ‘This Fire’.

http://https://www.youtube.com/watch?v=F8uI0nflOEA

Franz Ferdinand

Franz Ferdinand is een uit Schotland afkomstige band, bestaande uit vijf mannen. Met inmiddels 6 studioalbums op zak is de band erg populair op de festivals. Zo stonden ze eerder op onder meer Glastonbury (3x), Pinkpop (3x), Coachella (3x), Lowlands (4x) en Rock Werchter (4x). Met het nieuwe album Always Ascending op zak kon ook dit jaar een festivaltour niet uitblijven. Afgelopen zomer hebben we de band dan ook kunnen zien op onder andere Rock WerchterDown The Rabbit Hole en NOS Alive.

Sinds de eerste keer Rock Werchter in 2015 elk jaar wel op wat festivals te vinden. Staat standaard op de eerste rij weg te kwijlen bij Bazart, maar geniet evengoed van Rammstein en alles wat daar tussen zit. Als Brabantse blijft het enige dat boven festivals gaat wel toch altijd carnaval.