Festivalconcert: Pearl Jam op Rock Werchter 2018

Pearl Jam, Pinkpop 2018
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Na jaren van spanning was eind 2017 het bericht dan eindelijk daar; Pearl Jam bevestigde een Europese tour voor de zomer van 2018. Langzaamaan druppelden de bevestigingen voor festivals binnen en werd bekend dat de band op onder meer Pinkpop en Rock Werchter zou staan. Maar inmiddels is die zomer voorbij en dat betekent dat het hoog tijd is om nog eens terug te blikken.

Dus ga ervoor zitten en droom nog eens weg naar die warme zomeravond in juli toen Pearl Jam de Werchterse weide plat speelde.

Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en staat net als Nirvana en Soundgarden bekend als een van de grunge-grootheden. In 1991 bracht de groep het debuutalbum Ten uit, welk een groot succes werd. Met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive‘ en ‘Black’ werd de band rond Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Begin 2020 verscheen Gigaton, de langverwachte opvolger van Lightning Bolt.

De band groeide in de beginjaren al snel uit tot een legendarische festivalact; zo staat het concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. De single ‘Can’t Deny Me’ kwam in datzelfde jaar uit. In 2022 staat de volgende festivalronde gepland: naast Pinkpop en Rock Werchter vindt je Eddie & co ook op Lollapalooza Parijs en Stockholm.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Janne Paardekooper

Sinds de eerste keer Rock Werchter in 2015 elk jaar wel op wat festivals te vinden. Staat standaard op de eerste rij weg te kwijlen bij Bazart, maar geniet evengoed van Rammstein en alles wat daar tussen zit. Als Brabantse blijft het enige dat boven festivals gaat wel toch altijd carnaval.

Meer van Janne