We zijn midden in onze stemweek voor de Festivalacts Top 100. Om je te helpen herinneren welke toffe artiesten deze zomer allemaal de ronde deden, lichten we elke dag enkele smaakmakers uit. Met nu: Pearl Jam.

 Direct stemmen op de Festivalacts Top 100

Na jaren van spanning was eind vorig jaar het bericht dan eindelijk daar; Pearl Jam bevestigde een Europese tour voor de zomer van 2018. Langzaamaan druppelden de bevestigingen voor festivals binnen en werd bekend dat de band op onder meer Pinkpop en Rock Werchter zou staan. Daarnaast gaven de heren nog twee shows in Amsterdam, dus de zomer bood genoeg kansen om de groep live aan het werk te zien. Maar inmiddels is die zomer voorbij en dat betekent dat het hoog tijd is om nog eens terug te blikken en natuurlijk alvast uit te kijken naar het nieuwe album dat in 2019 verschijnt. Dus ga ervoor zitten en droom nog eens weg naar die warme zomeravond in juli toen Pearl Jam de Werchterse weide plat speelde.

http://https://www.youtube.com/watch?v=bVV6p5koljY

Pearl Jam

Photo: Danny Clinch

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en was in de beginjaren de gedoodverfde opvolger van grunge-grootheden als Nirvana en Soundgarden. Later neigde de muziekstijl iets meer naar de classic en alternatieve rock. Met wereldhits als ‘Alive’, ‘Black’ en ‘Just Breathe’ groeide de band al snel uit tot een legendarische festivalact. Zo staat hun concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. Het laatste album Lightning Bolt dateert alweer uit 2013, maar met een nieuwe Europese festivaltour en een opname in de Rock ’n Roll Hall of Fame is de band rond leadzanger Eddie Vedder nog altijd springlevend.

Festivalacts top 100

Het is weer tijd voor de ultieme eindstrijd. Zoals ieder jaar sluiten we het seizoen af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivalacts van afgelopen zomer. De stembussen zijn NU geopend! Jij bepaalt de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016) en Radiohead (2017). Laat even alles liggen en stem jouw favoriet van 2018 de top 100 in!

Naar de stempagina

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.