Slipknot werkt aan nieuw materiaal

Slipknot 2018

Er komt een druk jaar aan voor Slipknot. Waar zanger Corey Taylor deze zomer nog op tournee was met Stone Sour, gaat de aandacht nu volledig naar de heavy metalband.

Er zit veel in het vat voor Slipknot. Tegenover Kerrang! gaf Taylor aan dat er nieuw materiaal aankomt van de Amerikaanse band. Aan het begin van 2019 wil de band de studio induiken om verder te gaan met de eerder geschreven demo’s.

Bij het nieuwe album horen waarschijnlijk ook nieuwe optredens. Bij al dat nieuws blijft het niet, want Slipknot heeft ook een aantal verjaardagen te vieren. Het vierde album van de band, All Hope is Gone, viert dit jaar haar tiende verjaardag. Tegenover The Des Moines Register gaf drummer aan dat we de komende maanden een speciale verjaardagseditie van het album mogen verwachten. Tot slot zijn er ook plannen om volgend jaar het debuutalbum goed in het zonnetje te zetten vanwege de twintigste verjaardag.

Slipknot

Slipknot is een Amerikaanse heavy metalband die ontstond in 1995. Het negental brak in 1999 door met het gelijknamige debuutalbum, dat in Amerika tweemaal platinum werd. De band is het meest bekend geworden met anthems als ‘Before I Forget’ en de liveshows. De laatste keer dat de band op festivals te bewonderen was stamt alweer uit 2015. Toen waren de Amerikanen op onder meer Download en Nova Rock te vinden.