Best Tracks: dit zijn jullie favoriete songs van Ed Sheeran

Ed Sheeran

Nadat bekend werd gemaakt dat Ed Sheeran ook tijdens de festivalzomer zou touren was het stiekem al kat in het bakkie. Nu de beste man dan echt is aangekondigd voor o.a. Sziget 2019 starten wij alvast met de voorbereiding. Hiervoor vroegen wij jullie naar jullie favoriete nummers van de zanger, die we vandaag presenteren in de Best Tracks! 

Top 10 countdown

10. Lego House
9. I See Fire
8. I’m A Mess
7. Perfect
6. Photograph
5. Shape of You
4. Happier
3. Galway Girl
2. The A Team
1. …

Wist je dat…

  • …de Harry Potter acteur Rupert Grint (Ron) in de videoclip van ‘Lego House’ speelt? Collega Tom Felton (Draco Malfidus) drong erop aan via Twitter, met de iconische clip als resultaat.
  • …Ed Sheeran, op de cello na, alle instrumenten heeft ingespeeld voor de track ‘I See Fire’? Hij heeft zelfs speciaal voor het nummer viool leren spelen.
  • …de zanger naar aanleiding van ‘Photograph’ een tatoeage heeft laten zetten? Omdat hij dacht het nummer geschreven te hebben op 6th Street in Denver staat nu “6 ST.” op zijn lichaam. Achteraf bleek echter dat dit niet de correcte straat was. Hup Ed!
  • …jullie #3, ‘Galway Girl’, de meest bekritiseerde plaat van Sheeran is? Zelf zegt hij zeker te weten dat het nummer over vijf tot tien jaar wél bij critici in de smaak valt.
  • …het nummer ‘The A Team’ is opgenomen voor onder de 250 euro en de videoclip is geschoten voor nog geen 25 euro? In de eerste twee weken na release ging het nummer 200.000 keer over de toonbank.

20 Best Tracks op Spotify

De beste manier om een artiest te leren kennen is door de muziek te luisteren. We bundelden jullie favoriete Ed Sheeran-songs in een prachtig tracklist. Wil je meer van dit soort lijstjes? Check dan ons Spotify-kanaal!

Ed Sheeran

Foto: Ben Watts

Ed Sheeran

Ed Sheeran

Ed Sheeran is misschien wel de grootste popster van het moment. In 2011 brak de zanger door met de hit ‘The A Team’, van het album Plus. Sindsdien is hij een graag geziene gast op festivals. In 2016 had Sheeran het echter even gehad met touren, en het werd een jaar stil rondom zijn persoon. Toch kwam hij in 2017 sterker dan ooit terug met zijn nieuwste album Divide. Sinds die release is hij niet van de radio te slaan en tourde hij veel. In 2019 was hij onder andere headliner op Sziget. In 2022 komt hij terug met een nieuwe tour.

Sziget 2019

Sziget Festival 2018

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Tickets zijn inmiddels in de verkoop. Een 7-Day Pass kost momenteel 299 euro en voor een 5-Day Pass betaal je 259 euro.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen