Geen Rammstein op FortaRock 2019

(c) Rob Walbers

Het Nijmeegse FortaRock heeft tot nog toe geen enkele naam op het affiche staan. Toch kan de eerste afvaller al genoteerd worden. Volgens de organisatie is Rammstein er in ieder geval niet bij.

De organisatie laat dit weten in een reactie op een artikel van In De Buurt Nijmegen. In het statement van FortaRock is te lezen dat Rammstein tijdens een mogelijke zomertournee in Europa in elk geval niet op het Nijmeegse metalfestival te vinden is.

Eerder deze week werd duidelijk dat de Duitse band volgend jaar op tournee gaat door Europa. Hierin doet de band ook festivals aan. Rammstein speelde in 2016 voor het laatst in Nederland. In 2013 waren de Duitsers nog wel op FortaRock te bewonderen.

Rammstein

Rammstein
Foto: Bart Heemskerk

Het Duitse zestal behoeft eigenlijk geen inleiding. Ze maken al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van de klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om Rammstein niet te kennen. De groep bracht sinds 1995 zes studioalbums uit, waarvan de meest recente alweer uit 2009 dateert. Op dit moment zijn ze druk bezig met de afronding van hun zevende studioalbum.

Ondanks dat de band zuinig is met het uitbrengen van nieuwe albums laten ze hun fans niet in de steek. De heren tourden ook zonder nieuwe muziek de wereld rond en spelen iedere festivalweide plat. Rammstein pronkte de afgelopen jaren bovenaan de affiches van Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download.

FortaRock 2019

Fortarock
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Over de aankomende editie van FortaRock is nog weinig bekend. De organisatie heeft nog geen datum gedeeld en het is vooralsnog wachten op de eerste bekendmakingen. Het festival vond vorig jaar opnieuw plaats in het Goffertpark in Nijmegen. Toen waren onder andere Parkway Drive, Nightwish, Opeth, Arch Enemy en Avatar op het festival te zien. In het Festivalrapport lees je meer over de afgelopen editie. Voor meer informatie over FortaRock check je de website.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.

Meer van Sam