Tool, Slipknot, Foals en meer naar Rock Am Ring en Rock Im Park 2019

Eindelijk zijn ze daar: de eerste namen voor Rock Im Park en Rock Am Ring 2019! Onder meer Tool, Slipknot en Die Ärzte staan volgend jaar in het weekend van 7 tot 9 juni op de Duitse festivals. 

Eerder lekte de komst van Slipknot al voor beide festivals. Met de bevestiging voor Rock Am Ring en Rock Im Park zijn de eerste festivals voor Foals, Bastille, The 1975 en Slash & Myles Kennedy een feit. De kans dat zij ook andere festivals aandoen komend seizoen, wordt hiermee een stuk groter.

De overige namen, waaronder Dropkick Murphys en Die Antwoord, zie je hieronder:

Slipknot

slipknot

Slipknot is een Amerikaanse heavy metalband die ontstond in 1995. Het negental brak in 1999 door met het gelijknamige debuutalbum, dat in Amerika tweemaal platinum werd. De band is het meest bekend geworden met anthems als ‘Before I Forget’ en de spectaculaire liveshows. In 2014 bracht de groep hun meest recente album uit met .5: The Gray Chapter. Het album werd opgedragen aan de overleden bassist Paul Gray. De laatste keer dat de band op festivals te bewonderen was stamt alweer uit 2015. Toen waren de Amerikanen op onder meer Graspop, Download en FortaRock te vinden.

Rock am Ring 2019 / Rock im Park 2019

Foto: Don Crusio/Festileaks

Het Duitse duofestival Rock am Ring / Rock im Park 2019 vindt plaats van 7 tot en met 9 juni op de Nürburgring en het Zeppelinfeld Nürnberg. Vooralsnog zijn alleen Die Ärtze en Marteria & Casper bevestigd voor de beide festivals. Tickets zijn al een tijdje in de verkoop. Voor € 219,- kun je drie dagen genieten van de beste rockmuziek. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Benieuwd hoe Rock am Ring door festivalbezoekers wordt ervaren? Check dan snel het festivalrapport van afgelopen editie.