This post is also available in: English

De eerste namen voor A Summer’s Tale 2019 zijn een feit. Onder andere Elbow komt volgend jaar naar het Duitse festival.

Het Duitse A Summer’s Tale bevestigt vandaag haar eerste namen. Naast Elbow voegt het festival ook Maximo Park en The Charlatans toe aan het affiche. Deze namen zijn hiermee ook allemaal kanshebbers voor Lowlands en Pukkelpop, die twee weken later plaatsvinden.

Het is tot nu toe het eerste festival voor Elbow, of er meer bevestigingen gaan komen is nog onzeker. De band stond afgelopen jaar nog twee keer in de AFAS Live. Hieronder vind je alle bevestigingen:

Elbow

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Elbow is een graag geziene gast op festivals. De Britten brachten al zeven studioalbums uit, waarvan The Seldom Seen Kid en Build a Rocket Boys! de bekendsten zijn. De nieuwste, Little Fictions, is zonder oud-drummer Richard Jupp opgenomen. Hij verliet de band in 2016. De sympathieke frontman Garvey weet als geen ander hoe je een publiek voor je wint. Met zijn komische opmerkingen tussen de prachtige nummers door, is het een genot om naar de band te mogen kijken. Nummers als ‘One Day Like This’, ‘Grounds for Divorce’ en het ingetogen ‘Lippy Kids’ zijn de laatste jaren uitgegroeid tot ware festivalanthems.

A Summer’s Tale

A Summer's Tale

Het Duitse A Summer’s Tale vindt dit jaar weer plaats van 1 tot en met 4 augustus bij het plaatsje Lühmulen, zo’n drie kwartier rijden van Hamburg. Het festival is een mix van optredens, films, activiteiten en workshops. Door het diverse programma wil het festival een ‘eigen wereld met de perfecte zomer’ te creëren. Vorig jaar waren onder andere Editors, Mando Diao en Passenger van de partij. Tickets zijn inmiddels in de verkoop, prijzen vind je op de website.