Arctic Monkeys kondigt Zuid-Amerikaanse tour aan

822
Arctic Monkeys
Photo: Zackery Michael

Goed nieuws voor de fans van Arctic Monkeys. De band kondigde gisteren aan dat in het voorjaar van 2019 liefst vijf festivals in Zuid- en Midden-Amerika worden aangedaan. Deze tour opent de deuren voor een eventuele oversteek naar Europa.

Arctic Monkeys gaat opnieuw op festivaltour. Onder de aankondigingen bevinden zich de drie Zuid-Amerikaanse festivals van Lollapalooza. Daarnaast verwelkomen het Colombiaanse Estereo Picnic en het Mexicaanse Tecata Pa’l Norte de Britse indie-rockers. Het betreft vooralsnog alleen een reeks optredens door Zuid- en Midden-Amerika in de lente van volgend jaar. De kans is echter aanwezig dat de groep hierna de oversteek maakt naar Europa. Zo staat de band rond frontman Alex Turner al langer op de geruchtenlijst van onder andere Glastonbury.

Via social media heeft de band de tour door Zuid- en Midden-Amerika gedeeld. In de onderstaande Facebookpost vind je alle locaties en data.

Arctic Monkeys

Foto: Ben Houdijk (BKS 2018)

De Britse indie-rockband Arctic Monkeys zag voor het eerst het licht in 2002. Sindsdien heeft de groep een grote reputatie opgebouwd. Met het album AM stond Arctic Monkeys op de eerste editie van Best Kept Secret, maar een jaar later ook op Pinkpop en Rock Werchter. Met Tranquility Base Hotel & Casino onder de armen bestormden Alex Turner en consorten afgelopen jaar onder andere Best Kept Secret, Rock Werchter, Sziget en Mad Cool. In 2019 komt er dus een vervolg op deze tour. Als je benieuwd bent naar hoe de band live is, kun je hier een deel van de show op Best Kept Secret 2018 terugzien.

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.