Kendrick Lamar en meer naar Lollapalooza Zuid-Amerika 2019

De Zuid-Amerikaanse edities van Lollapalooza 2019 maken vandaag hun volledige line-up bekend. Onder andere Kendrick Lamar, Arctic Monkeys en Twenty One Pilots zijn te zien op de drie festivals. Veel artiesten maken na deze festivals de oversteek naar Europa.

Zoals ieder jaar dropt de organisatie de volledige line-up in één keer. Naast bovengenoemde headliners zijn ook bands als Snow Patrol en Sam Smith te vinden op de Latijns-Amerikaanse festivals. Voor deze twee en voor Kendrick Lamar en Arctic Monkeys betekent dit het eerste festivaloptreden van 2019.

Tegelijk met de aankondiging van Lollapalooza kwamen het Colombiaanse Estereo Picnic en het Mexicaanse Tecata Pa’l Norte tevens met een groot deel van deze nieuwe namen. In het verleden is gebleken dat een deel van de bands vanuit Zuid-Amerika overvliegt naar Europa. Het is dus mogelijk dat we deze acts in de zomer dichterbij gaan terugzien. Alle namen op het affiche van Lollapalooza Zuid-Amerika vind je hieronder.

Kendrick Lamar

 

Kendrick Lamar
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Kendrick Lamar bracht in 2012 zijn debuutalbum Good Kid, M.A.A.D City uit en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind hadden, want de rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes, dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank dus. Vorig jaar was de Amerikaan op Lowlands en Pukkelpop te bewonderen.

Lollapalooza 2019

Foto: Omelete.uol.com.br

De Zuid-Amerikaanse edities van Lollapalooza 2019 vinden allemaal rond dezelfde tijd plaats. In São Paolo wordt het festival op 5, 6 en 7 april gehouden. In Buenos Aires en Santiago vinden de evenementen op 29, 30 en 31 maart plaats. Voor kaarten en meer informatie kun je terecht op de websites van Lollapalooza Chile, Brasil en Argentina.

Afgelopen edities stonden onder andere Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers en The Killers op de festivals. Pearl Jam en The Killers maakten destijds de oversteek naar Europa met shows op onder andere Rock Werchter en Pinkpop.

Lollapalooza Berlin & Paris 2019

Is Zuid-Amerika te ver van je bed? De Duitse editie vindt in 2019 plaats aan het einde van het festivalseizoen, op 7 en 8 september. Benieuwd hoe het er op dit festival aan toegaat? Lees dan ons festivalrapport.

De Franse editie van het festival vindt plaats op 20 en 21 juli in Parijs. De voorverkoop voor dit festival ging deze week van start.