Best Tracks: dit zijn jullie favoriete nummers van Muse

2071
Muse 2018

Deze week bracht Muse het achtste studioalbum Simulation Theory uit. Aankomende festivalzomer is de band te bewonderen op onder andere op Rock Werchter. Tijdens de shows zullen Matt Bellamy en zijn band waarschijnlijk veel nieuw werk gaan spelen. De nummers die jullie dan graag willen horen, presenteren wij vandaag in deze Best Tracks!

Top 10 countdown

10. ‘Time Is Running Out’
9. ‘Feeling Good’
8. ‘Supermassive Black Hole’
7. ‘Bliss’
6. ‘Stockholm Syndrome’
5. ‘Psycho’
4. ‘Hysteria’
3. ‘Uprising’
2. ‘Plug In Baby’

1. …

Wist je dat…

  • … jullie #1, ‘Knights Of Cydonia’, traditioneel live shows afsluit? De track wordt altijd aangekondigd door Ennio Morricone’s ‘Man With A Harmonica’, gespeeld door bassist Wolstenholme op mondharmonica.
  • … 90% van jullie top-10 bestaat uit ‘oud’ materiaal? Met uitzondering van ‘Psycho’ afkomstig van Drones (2015) op #5, is al het materiaal minimaal 9 jaar oud.
  • … jullie nog niet echt gewend zijn aan de nieuwe langspeler Simulation Theory? ‘Pressure’ behaalde de meeste stemmen van de jongste tracks en behaalde een dertiende positie.
  • … jullie #2, ‘Plug In Baby’, ontstaan is bij de soundchecks tijdens het touren als support act van de Foo Fighters in 1999? De piano is in een later stadium toegevoegd.
  • … 80% van jullie top-10 terug te vinden is in de Radio 2 Top 2000? In totaal heeft Muse veertien noteringen in de ultieme lijst.
  • … Muse komend jaar voor de achtste keer op Rock Werchter speelt? Eerder stond de band al in 2000, 2001, 2004, 2006, 2007, 2010 en 2015 op het festival.

20 Best Tracks op Spotify


Kun jij maar geen genoeg krijgen van Matt Bellamy en z’n vrienden? Check dan deze playlist met daarin jullie 20 favoriete tracks van Muse op ons Spotfiy-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten.

Muse

Muse

muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide de band uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop.

Inmiddels heeft de band al acht studioalbums uitgebracht, met Simulation Theory als meest recente wapenfeit. Het laatste festivaloptreden van de heren in De Lage Landen is al weer een jaar geleden; in 2019 deed Muse Rock Werchter aan. De band werkt op dit moment aan een nieuw album. Dat zou in 2021 uit moeten komen..

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018 Sfeer

Rock Werchter 2019 vindt plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets gaan op 26 oktober in de verkoop. Met de bevestigingen van MuseThe Cure, P!nk en Mumford & Sons is het Belgische festival goed uit de startblokken geschoten. Wie hoop jij volgend jaar nog meer op de Werchterse weide te mogen bewonderen? Speculeer nu mee op ons Rock Werchter-forum.