Concert at SEA 2019 pakt uit met Live en Nile Rodgers

Concert at SEA 2019 knalt vandaag de eerste lichting eruit. Niemand minder dan Live en Nile Rodgers & Chic zijn volgend jaar te bewonderen op het festival, dat wordt georganiseerd door Bløf. De kaartverkoop start vrijdag 7 december.

Het mag geen verrassing zijn dat Bløf het evenement op het Zeeuwse strand afsluit, want dat is altijd het geval. De aankondiging van Live is echter zeer bijzonder, aangezien de band van Ed Kowalczyk in de afgelopen twee jaren slechts tweemaal in Europa heeft gespeeld: Pinkpop 2017 en Bospop 2018. Hieronder tref je alle aankondigingen van Concert at SEA aan:

 • Bløf
 • Nile Rodgers & CHIC
 • Live
 • Guus Meeuwis
 • De Jeugd van Tegenwoordig
 • Alvaro Soler
 • Golden Earring
 • Douwe Bob
 • Bizzey
 • Rondé
 • Wulf

De kaartverkoop start vrijdag 7 december om 10:00 uur via de festivalwebsite. Je kunt er maar beter snel bij zijn, want vorig jaar verkocht het festival binnen twee uur uit. Een volledig weekendticket kost je € 128,50, terwijl dagkaarten per stuk € 43,50 (donderdag) of € 56,- (vrijdag of zaterdag) bedragen.

Live

Live is een Amerikaanse rockband, die in de jaren 80 werd opgericht als ‘First Aid’. Enkele naamswijzigingen later heetten de mannen onder leiding van frontman Ed Kowalczky ‘Public Affection’ en onder deze noemer brachten ze in 1989 het debuutalbum The Death of a Dictionary uit. Vanaf 1991 is de naam Live een feit. Tussen dat moment en 2006 heeft de groep zes albums uitgebracht. Hits als ‘The Dolphin’s Cry’, ‘I Alone’, ‘Lightning Crashes’ en ‘Overcome’ volgden elkaar in hoog tempo op. In 2009 ging de band uit elkaar, vanwege onderlinge spanningen. Drie jaar later werd Live een nieuw leven ingeblazen met de hulp van een andere zanger: Chris Sinn. In deze formatie werd in 2014 de meest recente plaat The Turn geproduceerd. Ed Kowalczyk en de overige bandleden klaarden in december 2016 de lucht, waarmee de oorspronkelijke bezetting hersteld was. Vorige maand werd de EP Local717 gelanceerd.

Het is de laatste jaren een zeldzaamheid dat de rockers nog in Europa te zien zijn. Alleen Pinkpop 2017 en Bospop 2018 bezitten tot dusver het privilege en in de komende zomer voegt Concert at SEA zich dus ook bij dit selecte gezelschap.

Concert at SEA 2019

Concert at SEA

Concert at SEA is een initiatief van de band Bløf. Het festival wordt sinds 2006 georganiseerd. Bløf staat elk jaar als afsluitende act op het affiche en zo ook tijdens de komende editie. Het Zeeuwse festival vindt plaats van 27 tot en met 29 juni, als vanouds op de Brouwersdam. In 2018 prijkten naast Bløf de volgende acts bovenaan op het affiche: Sting, Alanis Morissette, Guus Meeuwis en Di-Rect. Het komende jaar is deze eer aan Live, Nile Rodgers en Golden Earring. Tickets gaan vanaf vrijdag 7 december 10:00 uur in de verkoop. Voor meer informatie over het festival en voor de ticketverkoop kun je terecht op de website van Concert at SEA.

Concert at Sea Logo

Concert at Sea 2024

Locatie
Nederland
Ouddorp, Nederland
Datum 27-29 juni 2024
Line-up
Chef'Special
BLØF
Racoon
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel