Veel zaken in het leven zijn zo helder als een klontje. Één plus één is twee, rotte appels eet je niet en fietsen in Amsterdam is complexer dan raketwetenschap. Vandaag gaan we iets dieper op de materie in en kijken we naar de overeenkomsten tussen een post festival depressie en de puberteit. Je checkt ze hieronder.

1. Die onvermijdelijke brok in je keel

post festival depressie

Voor jongetjes is een baard in de keel het teken van mannelijkheid. Bij de post festival depressie zit het net iets anders. Deze levensveranderende haarbal nestelt zich begin september diep in je strot, waarmee het startschot voor verdriet en rouw wordt gegeven. Geen leuke artiesten meer op het programma, niet meer van het zonnetje genieten en zelfs niet één pop-up tent die moeilijker is in te vouwen als dat de Decathlon-video doet geloven. Sad times ):

2. Het is helemaal kut

post festival depressie

Zoals de titel zegt: het zit allemaal tegen. Met de puberteit laat je enkel nog de onbezorgde jeugd achter je, maar zo mid-september is het een fucking hele festivalzomer. BOEM BAM BETS; van de één op de andere dag ciao en tot ziens. En daar zit je dan in de schoolbanken of op kantoor, wachtende op de aftermovies om ook nog maar iets van dat euforische gevoel terug te winnen. Jank.

3. Je maakt ruzie met je ouders

post festival depressie

Het komt er eigenlijk op neer dat niemand echt begrijpt hoe jij je voelt – althans, dat denk je. Als een radicale puber maak je uit protest dan ook korte metten met alles en iedereen. Op de festivalweide kon je het kind in je er nog speels uit dansen of was je simpelweg te moe door een chronisch slaaptekort. Nu heb je weer een ritme en verkeren al je mosh-buddies in hetzelfde schuitje. Dit leidt tot een ware eruptie van gevoelens, die als een semi-Beeldenstorm over je naasten en geliefden heengaat.

4. Je gaat meer eten

post festival depressie

Rond een jaartje of twaalf à veertien gaat er van alles groeien. Hiervoor zijn extra voedingsstoffen nodig. Hetzelfde gebeurt stiekem ook gewoon de rest van je leven. Een verzonnen onderzoek toont aan dat dit precies na de festivalzomer is. Why? Je bent verdrietig en van aard zo’n typisch gevalletje emotie-eter. Pizza slices van de camping maken plaats voor volwaardige maaltijden en opeens word je niet meer tegengehouden door magnetron pasta’s van elf euro. Die shit is nu praktisch gezien gratis. ETEEENNN!

5. Er vormen hechte vriendschappen

post festival depressie

De puberjaren gaan veelal gepaard met het scheppen van blijvende vriendschappen. Evengoed gebeurt dit ook tijdens de post festival depressie. Je bent namelijk niet de enige die er aan deze kwelling onderdoor gaat. Grote kans dat met jou de gehele festivalweide snikkend voor zich uit zit te staren, al zoekend naar een houvast. Maar zoals men zegt, liefde is het beste medicijn. Zo ook de liefde van je vrienden.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?