De beste kerstcadeaus voor festivalliefhebbers

Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

De handschoenen mogen uit de kast, de eerste vorst is een feit en in je achterste kiezen voel je nog de restanten van een pepernoot zitten. Dat kan maar één ding betekenen: kerst staat voor de deur! Dat mogen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben wij voor jullie de beste kerstcadeautips voor festivalliefhebbers op een rijtje gezet. 

Een gave kersttrui van je favoriete artiest

Misschien wel één van de meest klassieke kerstcadeaus: een lekkere warme trui. Maar die standaard truien met rendiertjes en sneeuwvlokjes hebben we ondertussen wel gezien. En die trui die oma voor je heeft gebreid past ook niet meer. Geef daarom deze kerst een trui van hun favoriete artiest cadeau. Wat dacht je van deze hippe trui van Beyoncé? Of deze van Drake? Of geef geen kersttrui van een artiest cadeau, maar van de ontvangers favo festival! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Zwarte Cross original?

Een leuke kerstcd

Wat hoort er – naast foute truien – nog meer bij kerst? Precies, kerstmuziek! Gelukkig hebben enkele artiesten die je graag ziet op festivals zich gewaagd aan een kerstplaat. Zo bundelde The Killers in 2016 al hun kerstsingles samen op hun kerstalbum Don’t Waste Your Wishes. Ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven; zo komt Mariah Careys iconic Merry Christmas uit als deluxe album, ter ere van de 25e verjaardag van de plaat.

Festival-essentials

Best Kept Secret camping
Foto: Juri Hiensch

Een echte festivalliefhebber maak je deze kerst natuurlijk het meest blij met iets wat hij of zij op een festival kan gebruiken. Het is geen geheim dat op een festival veel spullen kwijtraken of sneuvelen. Geef daarom dit jaar de beste gadgets cadeau; een nieuwe Bluetooth speaker voor op de camping, een handige powerbank of het leukste campingdrankspel. Zo gaat de festivalliefhebber weer goed voorbereid het nieuwe festivalseizoen in.

Een goed boek

Helaas moeten we nog even wachten op dat nieuwe festivalseizoen. Geef daarom ook iets om de lange maanden die na kerst komen gaan te vullen. Er zijn genoeg leuke en goede boeken over de beste artiesten van nu en weleer geschreven. En het beste aan een boek: je kunt het precies afstemmen op de smaak van de festivalliefhebber. Biografieën van Amy Winehouse tot Johnny Cash en van Bob Dylan tot David Bowie; er is genoeg leesvoer om die festivalliefhebber zoet te houden tot de zomer.

Festivaltickets

Als jij echt groots uit wilt pakken deze kerst, zorg je dat je het kleinste cadeautje onder de boom legt. Voor enkele van je favoriete festivals zijn de kaarten namelijk al beschikbaar. Onder andere de tickets van Pinkpop, Sziget, Woo Hah, Rock Werchter en Paaspop zijn al in de verkoop. Met zo’n cadeau kan je niet missen! En als je slim bent, dan koop je er meteen twee. Je kan die vriend natuurlijk niet in z’n eentje laten gaan.