Dour 2019 strikt A$AP Rocky en Disclosure

996
Foto: Simon Grossi

Dour 2019 voegt vandaag A$AP Rocky en Disclosure toe aan de line-up. Het zijn de eerste namen voor het Belgische festival.

Disclosure brengt op het festival een dj-set ten gehore. Eerder werden ze ook bevestigd voor Sonar Festival. A$AP Rocky werd eerder ook aangekondigd voor Sonar en Melt festival.

Vorig jaar vierde Dour haar 30-jarig jubileum. Onder andere Tyler the Creator, The Chemical Brothers, Alt-J en Diplo waren toen op het festival te vinden.

Disclosure

Disclosure bestaat uit de twee Engelse broertjes Howard en Guy Lawrence. Hun vader heeft in een rockband gezeten en hun moeder is een sessiemuzikant. Muziek is er dus met de paplepel ingegoten. Zo raakte Guy op driejarige leeftijd de drumstokken al aan en leerde Howard op zijn achtste al de basgitaar te bespelen. Beiden zijn muziek(technologie) gaan studeren en spelen nu zowel piano als gitaar. Geen wonder dus dat in juni 2013 het debuutalbum Settle uitkwam en zo’n twee jaar later de opvolger Caracal.

Dour 2019

Dour
Foto: Noël Schuurman / Festileaks

Dour is het grootste muziek- en toeristische event van Franstalig België. Dit jaar vindt het festival plaats van 10 tot en met 14 juli. Al 30 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om één van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn. Het festival biedt een unieke, erg diverse programmering met grote kleppers maar vooral spannende ontdekkingen, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er bovendien voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur. De ticketverkoop gaat in december van start.

Ben je benieuwd hoe het er vorig jaar aan toeging? Lees dan ons festivalrapport.

Hallo! Ik ben Job en ik kom uit het pittoreske Oud Gastel in Brabant. Festivals zijn mijn grootste hobby, ik ben iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Sziget is mijn favoriete festival en mijn favoriete bands zijn Foo Fighters, Muse, Editors en U2. Daarnaast hou ik ook heel erg van techno!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.