Foo Fighters early bird-dagtickets Sziget 2019 uitverkocht

1068
Pinkpop 2018 Foo Fighters
Foto: Bart Heemskerk

Wie de Foo Fighters op Sziget 2019 wil aanschouwen, is vanaf nu iets meer geld kwijt. De early bird-tickets voor dinsdag 13 augustus, de dag waarop de heren spelen, zijn namelijk uitverkocht.

Gisterenavond werden we al gewaarschuwd: de voorverkoop voor Sziget 2019 gaat hard. In nog geen 24 uur verkochten de resterende 200 early bird-dagtickets voor dinsdag 13 augustus uit. Dat deze tickets als warme broodjes over de toonbank gingen, kwam natuurlijk niet geheel onverwachts. Gisteren werd namelijk bekendgemaakt dat de Foo Fighters op deze dag het podium betreedt. Wie nog twijfelde, is nu dus iets duurder uit. De tickets uit de volgende ronde gingen direct na het opraken van de early birds in de verkoop, voor de verhoogde prijs van € 81,- per ticket. Deze tickets koop je hier.

Foo Fighters

Foo Fighters is een rockband uit Seattle. De band is in 1994 opgericht door Dave Grohl, nadat Nirvana ophield te bestaan na de dood van Kurt Cobain. In 1995 kwam het  debuutalbum van de band uit, waarmee ze al snel groot werden. De grote doorbraak kwam echter in 1997, met de release van The Coulour and the Shape. Op dit album stonden onder andere nummers als ‘Monkey Wrench’, ‘My Hero’ en publieksfavoriet ‘Everlong’. Sindsdien is Foo Fighters één van de grootste rockbands van de wereld, met inmiddels negen studioalbums op zak. Daarnaast heeft de band met Dave Grohl één van de meest charismatische frontmannen ter wereld, die menig festival al wist af te breken.

Met de bevestigingen voor Hurricane & Southside Festival, Reading & Leeds, Sziget en Belfast Vital Festival begint de festivalzomer van de heren al weer aardige vormen aan te nemen. Welke festivals zullen er nog volgen?

Sziget 2019

Sziget 2018
Credits: Rockstar Photographers

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website.