Advertisement

Leak: Hatebreed en meer naar Jera On Air 2019

Onder andere Hatebreed en Ignite komen naar Jera On Air 2019, als we de door RMP Magazine gelekte poster moeten geloven. Deze bands voegen zich bij de eerder bevestigde Heideroosjes. 

RMP Magazine verklapt nog veel meer dan alleen de hierboven genoemde acts. Je ontdekt alle waarschijnlijke toevoegingen aan het festival in IJsselstein tussen 27 en 29 juni hieronder:

 • Hatebreed
 • Converge
 • The Interrupters
 • The Amity Affliction
 • Our Last Night
 • Terror
 • Ignite
 • Turnstile
 • Whitechapel
 • The Fever 333
 • State Champs
 • Crystal Lake
 • Bleeding Through
 • Hundredth
 • Harms Way
 • Mute
 • For I Am King
 • As It Is
 • Such Gold
 • Cane Hill

De geloofwaardigheid van deze leak is behoorlijk groot, als je bedenkt dat de organisatie samen met de eerdere aankondiging van Heideroosjes vermeldde dat woensdag 28 november nog eens twintig namen volgen. Laat het bovenstaande lijstje nou precies dit aantal bevatten.

Hatebreed

Paaspop
Foto: Tonnie Westerbeke (Paaspop 2017)

Hatebreed is een Amerikaanse hardcoreband, die is opgericht in 1994. Het was in deze 25 jaren een komen en gaan van bandleden, maar de huidige bezetting is sinds 2009 als volgt: Jamey Jasta (zang), Wayne Lozinak (gitaar), Frank Novinec (gitaar), Chris Beattie (basgitaar) en Matt Byrne (drums). De groep heeft sinds 1996 negen studioalbums verzorgd en de laatste plaat The Concrete Confessional stamt uit 2016. Gedurende deze periode hebben de mannen hits als ‘Looking Down The Barrel Of Today’, ‘Destroy Everything’ en ‘I Will Be Heard’ uitgebracht. De band is momenteel bezig aan een Europese tour, welke vrijdag 30 november Tilburg aandoet. In de zomer van 2019 staan al festivals als Graspop op de planning en daar komt waarschijnlijk Jera On Air bij.

Jera On Air 2019

Jera On Air vindt het komende jaar plaats van 27 tot en met 29 juni in IJsselstein. Het festival is met meer dan 8.000 bezoekers het grootste punk-, hardcore- en metalcorefestival van Nederland. Met een diverse line-up en drie podia zorgt dit festival voor bekende muziek uit de scene waar liefhebbers hun vingers bij aflikken. Het festivalterrein in IJsselstein wordt drie dagen omgetoverd tot een alternatief feest met zowel on-stage entertainment als karaoke, specialiteitenbars en andere activiteiten. Tickets zijn verkrijgbaar via de festivalwebsite.
Vorig jaar speelden onder andere Enter Shikari, Billy Talent, NOFX, Stick to Your Guns en Frank Carter & the Rattlesnakes op het festival. Wil je weten hoe dat was? Check dan snel het festivalrapport.
Jera on Air Logo

Jera on Air 2024

Locatie
Nederland
Ysselsteyn, Nederland
Datum 27-30 juni 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel