The 1975 naar Glasgow Summer Sessions 2019

Foto: Matias Altbach/Lollapalooza Berlin 2016

De heren van de Britse rockband The 1975 zijn aangekondigd als derde headliner voor de Glasgow Summer Sessions 2019. Zij voegen zich bij de al eerder aangekondigde headliners The Cure en Foo Fighters.

De band staat op de planning voor zondag 25 augustus, de laatste dag van het festival. Op diezelfde dag spelen onder andere ook Twin Atlantic, You Me At Six en Pale Waves als support acts. Voor de volledige line-up kijk je hier. Tickets voor de dag met The 1975 gaan aanstaande vrijdag 30 november om 9 uur (10 uur Nederlandse tijd) op deze pagina in de verkoop.

The 1975

De Britse rockband zag in 2002 voor het eerst het licht, maar kwam ruim tien jaar later pas met hun eerste studio-album. Het album, getiteld The 1975, betekende de grote doorbraak van de groep. Hits als ‘Chocolate’, ‘Sex’ en ‘Robbers’ zorgden ervoor dat de band binnen no time een gigantische fanbase had opgebouwd. Sindsdien hebben we de poprockers al op veel festivals kunnen zien. Zo stonden ze in 2017 o.a. op Bilbao BBK, Northside en Boston Calling als onderdeel van hun I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It-tour (wat een mond vol). Met een nieuwe plaat in het vooruitzicht mogen we best hopen op een nieuwe (festival)tour in 2019.

Glasgow Summer Sessions 2019

De Glasgow Summer Sessions vinden dit jaar plaats van 16 tot en met 25 augustus als vanouds in het Bellahouston Park te Glasgow. Dit jaar zijn The 1975, The Cure en Foo Fighters de headliners. Het festival hield in 2013 haar eerste editie en sindsdien hebben onder meer Eminem, The Killers, Paolo Nutini en Calvin Harris het festival al aangedaan. Tickets voor het festival zijn hier te koop, enkel de dagtickets voor zaterdag 17 augustus (de dag waarop de Foo Fighters spelen) zijn al uitverkocht. Meer informatie is te vinden op de website van het festival.